Κυριακή, 18 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μetlen Energy & Metals το νέο όνομα της Mytilineos

Μetlen Energy & Metals το νέο όνομα της Mytilineos

To νέο όνομα της εταιρείας Mytilineos ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η εταιρεία θα λέγεται Metlen Energy & Metals.

«Η εταιρεία με το όνομα της οικογένειας έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο και είναι έτοιμη να ανοίξει έναν μεγαλύτερο. Πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι αυτά τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας και οι φιλοδοξίες που υπάρχουν, να υπερβαίνουν κατά πολύ το όνομα οποιουδήποτε. Αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα αλλαγής του ονόματος» τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πριν γίνει η ανακοίνωση ότι το νέο όνομα είναι Metlen Energy & Metals.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας μίλησε για μια «δύσκολη στιγμή», υπογραμμίζοντας πως «ό,τι όνομα και να διαλέξεις μετά από 115 χρόνια, όσο καλό και αν είναι και με τους καλύτερους συμβούλους, δεν θα είναι σαν το προηγούμενο».

O ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «το υφιστάμενο όνομα είναι σύμβολο της επιτυχίας της εταιρείας σε δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, κάτι για το οποίο και εγώ που φέρω το όνομα και όλοι μας είμαστε υπερήφανοι».

Όπως ανέφερε, «τα νούμερα είναι νούμερα, οι δουλειές είναι δουλειές, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι» και σημείωσε πως «αυτή η εταιρεία είναι σαν τον τρίτο παιδί μου».

«Καταλαβαίνετε όλοι την απόλυτη αποφασιστικότητα και προσήλωση για να πατήσουμε νέες κορυφές που δεν έχει πατήσει ελληνική εταιρεία. Αν είμαστε έτοιμοι για αυτό δεν θα μας σταματήσει τίποτε» τόνισε, αναγνωρίζοντας, πως η τιμή της μετοχής είναι υψηλή για το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλή για τα ξένα χρηματιστήρια».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε σχέση με την σχεδιαζόμενη εισαγωγή του τόνισε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά πολύπλοκη και επίπονη διαδικασία», η οποία χρειάζεται υπομονή.

«Ό,τι είναι να γίνει, γίνεται στην ώρα του» συνέχισε σημειώνοντας «ελπίζω του χρόνου η γενική συνέλευση να γίνει αλλού».

«Μας ενδιαφέρουν τα καθαρά κέρδη και τα κέρδη ανά μετοχή» συνέχισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Εκ των οποίων ένα ποσοστό μοιράζεται ως μέρισμα. Εάν δεν μεσολαβήσουν δραματικά γεγονότα -ζούμε σε δύσκολες εποχές- θα συνεχίσουμε και φέτος μία πολύ καλή πορεία, η οποία θα αρχίσει να “τσιμεντώνει” στη συνείδηση της αγοράς και των μετόχων ότι η εταιρεία αυτή θα κυμαίνεται σταθερά στη λειτουργική κερδοφορία μεταξύ 1 δισ. και 1,2 δισ. και σε καθαρή κερδοφορία άνω των 600 εκατ. ευρώ» τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ήδη το 2023 είναι στα 623 εκατ. ευρώ και το 2024 μπορεί να πάει στα 700 εκατ. ευρώ, έως ότου αρχίσουν να ωριμάζουν οι επενδύσεις ή γίνει μία μεγάλη εξαγορά».

«Παρά ταύτα η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν κατά κύριο λόγο οργανική. Η ανάπτυξη μέσω εξαγορών σημαίνει ότι ζητάμε φρέσκα λεφτά από τους μετόχους, κάτι που οι μέτοχοι το έχουν ξεχάσει. Τελευταία ΑΜΚ ήταν το 2000. Από τα 8 εκατ. στα 5 δισ. χωρίς αύξηση κεφαλαίου γιατί βασιστήκαμε στην οργανική ανάπτυξη και επενδύαμε από τα κέρδη. Ξεχνάμε τα projects στον Καναδά, τις επενδύσεις στην Ιταλία», σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε πως «ξέρουμε πώς να το κάνουμε με το asset rotation plan και δεν θα ζητήσουμε χρήματα για αυτό. Καταθέσαμε το πρώτο CRM πλάνο στην Ελλάδα για γάλλιο, βωξίτη και αλουμίνα, ύψους 300 εκατ. ευρώ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας: «Τα νούμερα έχουν μεγαλώσει πολύ. Άλλες κουβέντες κάναμε το 1995 και το 1997». 

«Εξαγορές κάνω, τζάμπα λεφτά δεν ξέρω να πληρώνω και οι εξαγορές που κάνουν material difference δεν είναι πάρα πολλές. Μια εξαγορά πρέπει να είναι με όρους που δεν θα προσθέσουν μόνο EBITDA αλλά και bottom line για τους μετόχους, αλλιώς όχι», κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις