Οικονομία

Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, ευάλωτους καταναλωτές, αγρότες και το Νοέμβριο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα (24.10.2023) τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Θα δούμε τι δημοσιονομικός χώρος υπάρχει στο τέλος της χρονιάς για να στηρίξουμε συνολικά τους ενστόλους
«Οτιδήποτε πρόσθετο θα πάει τέλος της χρονιάς, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το πρωθυπουργό» - Έχουμε στο νου μας τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Αναταραχή στις αγορές φέρνουν απειλές Τραμπ για κυρώσεις στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από τον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με «δευτερεύοντες δασμούς» αγοραστές ρωσικού πετρελαίου (Κίνα, Ινδία) εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνηθεί την κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία,
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αιτήσεις για το επίδομα παιδιού – Πότε λήγει η προθεσμία
Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού (Α21, ΟΠΕΚΑ) μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet
Hand giving money