Κυριακή, 6 Οκτ.
24oC Αθήνα

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Η μικρή διόρθωση του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις πιέσεις που δέχθηκε το δολάριο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3787 δολάρια από το επίπεδο των 1,3737 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3809 δολάρια.

Οι αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής, εκτιμώντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανακοινώσει σήμερα την πρόθεση της να προχωρήσει σε ένα τρίτο γύρο «ποσοτικής χαλάρωσης». Με την πολιτική αυτή η Fed ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά αγοράζοντας κυρίως ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου.

Θετικά λειτούργησε για το ευρώ η ομόθυμη στήριξη που παρείχε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,15% από 15,97% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,96% από 18,00%, έναντι 1,81% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,10% από 2,12% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,94% από 1,95%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,78%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,58% , ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,36%.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε