Site icon NewsIT

Μόνιμη επιτήρηση στην Ελλάδα και χωρίς κούρεμα του χρέους

22.07.2014 | 10:17
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη κούρεμα σε ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος αφού η Γερμανία κρατάει αρνητική στάση. Κάπως έτσι περνάμε σε άλλη φάση.

Πλέον αναμένεται να μπει στη ζωή μας ο όρος αναδιάρθρωση και αυτός δεν θα σημαίνει τίποτε άλλο από την επιμήκυνση ή την αλλαγή των όρων δανεισμού.

Όμως η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα είναι … ανέξοδη για την Ελλάδα καθώς οι δανειστές (φαίνεται αυτό και από την άρνηση για κούρεμα) θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη από τον δανεισμό μας.

Κάπως έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει ενός είδους επιτήρηση προς τη χώρα μας και αυτή, με βάση το ότι πλέον μνημόνιο δεν θα υφίσταται θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάποιον τρόπο. Όλα δείχνουν ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί μέσω της αναδιάρθρωσης σε … δόσεις.

Τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δηλαδή θα ληφθούν σε πακέτα που θα απέχουν το ένα από το άλλο μεταξύ τους ώστε να υπάρχει πίεση προς την Ελλάδα α συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα αφορούν τόσο στα εργασιακά, όσο και στις αποκρατικοποιήσεις την απελευθέρωση υπηρεσιών και επαγγελμάτων κλπ.

Κάπως έτσι δηλαδή οι δανειστές, όχι μέσω τρόικας, αλλά με άλλα μέσα θα συνεχίσουν την πίεση προς την Ελλάδα για νέα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα Χαρδούβελη προς δικαστές: Δεν αποφασίζετε εσείς για μισθούς
 

Με το ζύγι από σήμερα το ψωμί

Επέστρεψαν 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα

Νέες αυξήσεις στο ρεύμα από Σεπτέμβριο για όλους!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version