Δευτέρα, 25 Νοε.
12oC Αθήνα

Διαψεύδει η Γερμανία το μίνι Eurogroup για την Ελλάδα

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

– Deutsche Welle: Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πως θα υπάρξει συνάντηση
– Θα συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας Ιταλίας, Ισπανίας, εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν
– Δεν είχε κληθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

“Ναυάγησε” πριν καν γίνει το έκταkτο μίνι Eurogroup για την Ελλάδα και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πληροφορίες της Deutsche Welle και του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρουν πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών πέντε κρατών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας) με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν που επρόκειτο να γίνει την προσεχή Παρασκευή (25.11.2016) στο Βερολίνο, δεν θα γίνει τελικά.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κα Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung”, για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας ) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τη συνάντηση για την Ελλάδα είχε αποκαλύψει το απόγευμα της Τρίτης (22.11.2016) η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Κυρίως για την γερμανική, αλλά και για την ολλανδική κυβέρνηση η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι υψίστης πολιτικής σημασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική βουλή είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι πράσινο φως στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Όμως και το Ταμείο έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης του ΔΝΤ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υποσχέθηκαν τον περασμένο Μάιο ελαφρύνσεις με τη μορφή μιας καλύτερης διαχείρισης του χρέους. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ωστόσο επιμένει σε μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, μόνο αν κριθεί απαραίτητο και μετά το τέλος του προγράμματος το 2018», ανέφερε το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από skai.gr και Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε