Site icon NewsIT

Νέα χρονιά, νέα εποχή για την αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ

18.12.2019 | 17:37
Νέα χρονιά, νέα εποχή για την αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ

Νέα στρατηγική ανάπτυξης μεσαίων και μικρών καταστημάτων ΙΚΕΑ υιοθετεί από το 2020 ο όμιλος Φουρλή, επίσημος αντιπρόσωπος του σουηδικού σήματος σε Ελλάδα, Κύπρο, και Βουλγαρία.

Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους πρόκειται να ανοίξει στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.   Στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία 5 ακόμη καταστημάτων ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους 5.000 έως 12.000 τ.μ. σε Καλαμάτα, Κύπρο και Βουλγαρία στην επόμενη πενταετία.  Παράλληλα, ο όμιλος Φουρλή, δρομολογεί και την ανάπτυξη του δικτύου αθλητικών ειδών Intersport, δρομολογώντας, 10 νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία, ενώ σχέδια υπάρχουν και για την ανάπτυξη του σήματος Athlete΄s Foot σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Εκτός από τη δραστηριότητα στον τομέα λιανικής, ο όμιλος Φουρλή, δραστηριοποιείται επίσης και στον τομέα των ακινήτων, μέσω της Trade Estates ΑΕΕΑΠ.  Πρόκειται για ένα στοίχημα του μεγαλομετόχου του ομίλου Βασίλη Φουρλή, ο οποίος επέλεξε να δημιουργήσει την Trade Estates, για να συμπεριλάβει όλα τα ακίνητα που διαθέτει ο όμιλος, που η συνολική τους αξία αποτιμάται στα 176 εκατ. ευρώ περίπου. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, προτίθεται να αναζητήσει και νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην κτηματαγορά, εστιάζοντας κυρίως στα ακίνητα λιανικής και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Η ενασχόλησή του με τα ακίνητα, ωστόσο, δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς το 2014, είχε ολοκληρώσει κι εγκαινίαζε στη γειτονική Βουλγαρία, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το Sofia Ring Mall, μία επένδυση, στην οποία συμμετείχε κατά 50%.  Υπενθυμίζεται, ότι στο φάκελο που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είχαν συμπεριληφθεί επτά ακίνητα. Πρόκειται για το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου στο Σχηματάρι, τα ιδιόκτητα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουλγαρία και Κύπρο, την παλιά αποθήκη χονδρικής του ομίλου στα Οινόφυτα έκτασης 25.000 τ.μ., καθώς κι ένα αξιόλογο ιδιόκτητο ακίνητο στου Ρέντη, που η εταιρεία νοικιάζει σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Όσον αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών, ο επικεφαλής του ομίλου Β. Φουρλής, δηλώνει αισιόδοξος. Εξάλλου, κόντρα στην κρίση, ο ίδιος δεν διέκοψε τις επενδύσεις.

Να σημειωθεί,, ότι ο όμιλος φουρλή αντιπροσωπεύει το σήμα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα από το 2000, όταν ο Β. φουρλής, με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη της μεγάλης σουηδικής αλυσίδας με τα οικιακά είδη, πείθοντας τον να αναλάβει την αντιπροσωπεία για τη χώρα μας, σε μία περίοδο που ο Σουηδός επιχειρηματίας δεν το είχε βάλει καν στον προγραμματισμό.  Μάλιστα, στα επίσημα εγκαίνια του πρώτου ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη το 2001, χρειάστηκε παρέμβαση της αστυνομίας για να βάλει σε τάξη τον κόσμο που έσπευσε να επισκεφθεί το κατάστημα μόλις οι πόρτες άνοιξαν. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα εγκαίνια του επόμενου καταστήματος της σουηδικής αλυσίδας στην Αθήνα, με σκηνές που λίγο αργότερα «έπαιζαν» στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version