Site icon NewsIT

Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας ΕΕ: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά σε επόμενο Ecofin πριν το τέλος του 2023

08.12.2023 | 12:26
Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας ΕΕ: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά σε επόμενο Ecofin πριν το τέλος του 2023

Malta's Finance Minister Clyde Caruana, European Commissioner for Economy Paolo Gentiloni, Slovenia's Finance Minister Klemen Bostjancic and Italy's Finance Minister Giancarlo Giorgetti talk on the day of the Eurozone finance ministers meeting in Brussels, Belgium December 7, 2023. REUTERS/Yves Herman

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ πριν από το τέλος του έτους , φάνηκε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις χθες (8.12.2023), που κράτησαν ως τις 3 το πρωί, ο Επίτροπος της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι  επισήμανε ότι «σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, όμως η αποστολή δεν εξετελέσθη ακόμα». Όπως εξήγησε, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής σταθερότητας και μεγαλύτερων περιθωρίων για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο Επίτροπος Οικονομίας συμπλήρωσε: «Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά», αλλά «είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ πριν από το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα αποφασίσει η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και επανέλαβε: «είμαι αρκετά σίγουρος ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version