Site icon NewsIT

Ντάισελμπλουμ: Πιθανό να καταβληθεί στην Ελλάδα η δόση των 8,1 δισ. ευρώ σε υποδόσεις

08.07.2013 | 15:23
Για τη δόση προς την Ελλάδα μίλησε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Για τη δόση προς την Ελλάδα μίλησε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Στο ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί στην Ελλάδα σε υποδόσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωζώνης, Γιερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ.

Θα ακούσουμε την τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότε και πως θα εκταμιευθεί η δόση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά σε υποδόσεις, αν αυτό είναι «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει», κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της τρόικας.

Στην Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα προκειμένου οι χώρες αυτές να παραμείνουν στη σωστή τροχιά και για να εργαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο εκρπόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, τόνισε ότι η απόφαση για τον τρόπο καταβολής της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί σήμερα από τους υπουργούς οικονομικών του ευρώ μετά τη συμφωνία που υπάρχει σε τεχνικό επίπεδο, ενώ και εκείνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εκταμίευση της τμηματικά σε υποδόσεις.

Σύμφωνα με τον Ο’ Κόνορ, υπάρχει ήδη ανάλογο προηγούμενο καθώς στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις οι δόσεις καταβλήθηκαν σε υποδόσεις και είναι “ένας καλός τρόπος που μπορούμε να ακολουθήσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί είναι οι 12.500 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα – Τα τρία deal κυβέρνησης – τρόικας – Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για τη δόση των 8,1 δισ.

Ραγδαίες εξελίξεις – Οι Βρυξέλλες διέρρευσαν την απόφαση που θα πάρει το Eurogroup τη Δευτέρα! Δεν θα εγκριθεί συνολική εκταμίευση των 8,1 δισ.ευρώ

Ντάισελμπλουμ: Τον Απρίλιο του 2014 συζητάμε κούρεμα

Μόνο η μείωση του ΦΠΑ, όχι «κούρεμα» στο γεύμα με Ντάισελμπλουμ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version