Site icon NewsIT

Ντάισελμπλουμ: Συνεργαστείτε με την τρόικα

29.10.2013 | 18:02
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

"Έχει πολύ μεγάλη σημασία η κυβέρνηση να αναγνωρίσει πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστεί με την τρόικα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προγράμματος" δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup,  Γερούν Ντεϊσελμπλούμ από την Ισπανία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανεφερε επίσης για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ότι οποιαδήποτε συζήτηση θα μπορούσε να γίνει αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας τον Δεκέμβριο. Υπενθύμισε για ακόμη μία φορά ότι το Eurogroup θα στηρίξει την Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εφόσον όμως η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει “να εντείνει τις προσπάθειες” για να συνεργαστεί με την τρόικα.

“Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικές για να βγει η Ευρώπη από την κρίση”

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικές για να επιτευχθούν τόσο η αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, όσο και η διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου δήλωσε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα στη Μαδρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει το δελτίο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ελέγχου των εταίρων στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, η ΕΕ πρέπει να εστιάσει περισσότερο στην οικονομική διακυβέρνηση και όχι μόνο στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Ωστόσο, απαιτούνται και άλλα εργαλεία πέραν του ελέγχου και της πίεσης από τους εταίρους.

Για την Ισπανία

Όσον αφορά τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών χαιρέτισε την επιστροφή της εμπιστοσύνης στην ισπανική οικονομία και τα ενθαρρυντικά για πρώτη φορά (μετά από εννέα τρίμηνα ύφεσης) οικονομικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για το τρίτο τρίμηνο του έτους, σχολιάζοντας ότι η Ισπανία θα μπορέσει ενδεχομένως στο μέλλον να βοηθήσει την Ευρώπη να βγει από το τούνελ.

Ωστόσο, παρουσίασε ένα μακροσκελή κατάλογο μέτρων που πρέπει να λάβει τόσο η Μαδρίτη όσο και το σύνολο της ευρωζώνης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο περισσότερο στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη παρά της κάνει κακό», σημείωσε. Προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το μοντέλο —το οποίο απειλείται από τις δυσλειτουργίες της αγοράς εργασίας και τη γήρανση του πληθυσμού— ο Πρόεδρος του Eurogroup επέμεινε στην αναγκαιότητα να προσαρμοστούν όλοι στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών συστημάτων, στον έλεγχο του ρόλου των οργανώσεων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας, στην κατάργηση ορισμένων από τα 4700 «κλειστά» επαγγέλματα που «περιορίζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα» στα κράτη μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντάισελμπλουμ: Οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται ακόμη στενή παρακολούθηση

Αυτά είναι τα 32 μέτρα που έρχονται – Αυξήσεις φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μειώσεις στις συντάξεις

Η Ευρώπη δαπανά δεκαπλάσια χρήματα ανά αγελάδα παρά ανά άνεργο!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version