Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ντράγκι: Η οικονομία στην Ευρωζώνη θα ανακάμψει μέσα στο 2013

Ντράγκι: Η οικονομία στην Ευρωζώνη θα ανακάμψει μέσα στο 2013

Η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων τον Μάιο επιβεβαιώνει την πρόβλεψη της ΕΚΤ για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης εντός του 2013, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να διατηρήσει αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό της επιτόκιο.

Ο κ. Ντράγκι τόνισε, ωστόσο, ότι η ΕΚΤ «θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα νεότερα στοιχεία και θα είναι έτοιμη να δράσει». Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας υποστηρίζει την ανάκαμψη της οικονομίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει για όσο διάστημα χρειάζεται. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψής της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι θα μειωθεί το 2013 κατά 0,6% έναντι μείωσης κατά 0,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της, ενώ για το 2014 προβλέπει ανάπτυξη 1,1% (έναντι 1%).

Όσον αφορά τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,4% (από 1,6% με την προηγούμενη πρόβλεψη) και στο 1,3% το 2014. Ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι η μείωση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Διαβάστε

Μας συγχωρείτε λάθος από το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα – Ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και νέο κούρεμα του χρέους – Απειλή για νέα μέτρα από το 2017
 

Eurobank: Η κυβέρνηση πρέπει να “τρέξει” τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Αρνητικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά

Όλι Ρεν: Έκθεση υπαλλήλων και όχι επίσημα του ΔΝΤ

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε