Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ο δράκος του χρηματισμού και της αποστασίας μέγιστη απειλή για τη χώρα και την οικονομία

Ο δράκος του χρηματισμού και της αποστασίας μέγιστη απειλή για τη χώρα και την οικονομία

Με την κινέζικη παροιμία «μην προκαλείς το δράκο γιατί κάποια στιγμή μπορεί να τον δεις μπροστά σου», αρχίζαμε το προηγούμενο σημείωμα . Πριν αλέκτωρ… επιβεβαιώθηκε ότι ο δράκος της κινέζικης παροιμίας δεν άργησε να εμφανιστεί. Μπορεί όχι για τις μονομερείς ενέργειες που τόσο επικαλούνται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το χρηματισμό βουλευτών και την αποστασία που τόσο προκλητικά και χωρίς στοιχεία επικαλέστηκαν πολιτικές δυνάμεις.

Και νάτος ο δράκος ξεπρόβαλε (όχι και τόσο ξαφνικά) και αφού ψέκασε με τοξικά το πολιτικό σύστημα το έστειλε τελικά στον πάτο της πιο βρώμικης λάσπης.

Και τώρα τι γίνεται; Από τη μία πλευρά έχουμε το φόβο πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία, πιθανότητα η οποία μετά τις απίστευτα ντροπιαστικές εξελίξεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και από την άλλη την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της χαμένης τιμής του πολιτικού συστήματος, γιατί όσος αυτό επιμένει να κυλιέται στο βούρκο τόσο μεγαλώνει ο φόβος να παρασύρει τη χώρα και τους πολίτες στο ίδιο τοξικό και μολυσμένο πάτο.

Τώρα το πολιτικό σύστημα οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα για να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του. Το πρώτο βήμα που καλείται να κάνει είναι να θέσει όλα τα στοιχεία στη διάθεση της δικαιοσύνης και να ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η πλήρης διαφάνεια, το άπλετο φως, η ολοκληρωμένη διερεύνηση και στη συνέχεια η λεπτομερής ενημέρωση του λαού.

Το δεύτερο είναι η παραδειγματική τιμωρία τυχόν ενόχων. Αυτών που επιχείρησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές, αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ή αυτών που έστησαν την επιχείρηση εκτόξευσης λάσπης αν η δωροδοκία του κ. Χαϊκάλη ήταν ιστορία για …δράκους.

Επίσης, να αποδοκιμαστούν με τους πιο υψηλούς τόνους και αν είναι εφικτό να τιμωρηθούν επίσης παραδειγματικά οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης που ελαφρά τη καρδία (δεν θα πούμε για να πουλήσουν εκδούλευση ώστε να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ) και τόσο ανεύθυνα, εκτόξευσαν τοξικές υπόνοιες εναντίον συναδέλφων τους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα και ωθώντας την υπόθεση στα όρια του παροξυσμού.

Τους δύο κυρίους κάλλιστα μπορεί να τους τιμωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί πολύ απλά να ακολουθήσει την προτροπή του κ. Μανώλη Γλέζου και να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του. Αλλιώς δεν αποκλείεται –μάλλον είναι πολύ πιθανό- η λάσπη που εκτόξευσαν να λερώσει ακόμα και την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, όσοι ανεύθυνοι, τόσα ανεύθυνα και ανιστόρητα καλλιεργούν ή συντηρούν το ανώμαλο κλίμα, ας ρίξουν μία ματιά στην ιστορία της αποστασίας στη χώρα μας. Θα διαπιστώσουν πόσο ακριβά την πλήρωσε ο λαός.

Η ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, αλλά μπορεί και να τινάξει στον αέρα όσα με θυσίες πέτυχε ο ελληνικός λαός την τελευταία πενταετία.

Και είναι αυτός ένας πολύ σημαντικός λόγος που οι πρόωρες εκλογές είναι επιτακτικά απαραίτητο να αποφευχθούν, τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από το τοξικό νέφος.

Γιατί σκεφτείτε λίγο τι θα ζήσουμε, τι θα ακούσουν τα αυτιά μας και θα δουν τα μάτια μας, πόσο χαμηλά θα κυλήσουμε αν διενεργηθούν εκλογές σε ένα ακραία πολωτικό κλίμα και μέσα στο βόρβορο των υποψιών για αποστασία. Πολιτικά, ηθικά, αλλά και οικονομικά τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.

Τώρα το πολιτικό σύστημα έχει καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα και το λαό να εκλέξει υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία. Να επιλέξει ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού και την καθαρότητα.

Και στη συνέχεια να δώσει στον εαυτό του το χρόνο να κλείσει τις πληγές και να αποκαταστήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και τιμή.

Μία συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών ώστε να πάρουν αποφάσεις που θα εκφράζουν ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο είναι επιβεβλημένη. Δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις, ανούσιες και πολύ χειρότερα τοξικές κορώνες. Είναι ΤΩΡΑ η ώρα της ευθύνης, της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και της κοινής δράσης για την κάθαρση και την αποκατάσταση της κουρελιασμένης τιμής των πολιτικών και της πολιτικής. Αλλιώς ο δράκος της ανωμαλίας παραμονεύει…Ας μην τον υποτιμούμε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε