Οικονομία

Ο Ν. Δένδιας προανήγγειλε αλλαγές στα χρέη των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες

Παρέμβαση για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο την εξωδικαστική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, ενώ επιπλέον στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φορείς, θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Στόχος είναι με ταχείες διαδικασίες να μπορέσουν να απεγκλωβισθούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

“Γνωρίζω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας κατά την απογευματινή εκδήλωση Απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής ενώ γνωστοποίησε ότι για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων “ήδη διαπραγματευόμαστε την ανάθεση της σχετικής ολοκληρωμένης μελέτης στην Παγκόσμια Τράπεζα”.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια να συνταχθεί και ο επιχειρηματικός κόσμος ενώ σχολίασε: “στη μάχη για την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντι τις δυνάμεις του βαθέως κράτους, της ζωντανής έκφρασης των δεκαετιών ασφυκτικού εγκλεισμού της οικονομίας από την αγκύλωση του κρατισμού”.

Υπενθύμισε ότι και ο ίδιος προέρχεται από εμπορική οικογένεια από πατέρα προς παππού και υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει το ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού στην οικονομία.

“Θυμάμαι την μακρά, για δεκαετίες, παρουσία του πατέρα μου στην Προεδρία του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και για ένα διάστημα στην αντιπροεδρία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος. Θα ήθελα, συνεπώς, να σημειώσετε ότι και τα προβλήματα τα αντιλαμβάνομαι, τα οποία βεβαίως λόγω της οικονομικής κρίσης έγιναν περισσότερα τελευταία χρόνια. Και την αγωνία που σας διακατέχει όπως όλους μας, την κατανοώ απόλυτα. Είστε εσείς οι άνθρωποι της αγοράς, που βιώσατε την κρίση και τις συνέπειές της, που γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Γνωρίζετε τι εστί να αντιμετωπίζεις συνεχώς γραφειοκρατικά προβλήματα και εστίες διαφθοράς. Τι σημαίνει το κράτος αντί για συμπαραστάτης να γίνεται δυνάστης. Σήμερα η ιδεολογική βάση του επιμελητηριακού θεσμού στέκει δικαιωμένη”.

Σχετικά με το μέλλον των επιμελητηρίων, όπως είπε, το μεγάλο στοίχημα είναι να εκσυγχρονιστούν τα ίδια για να ανταποκριθούν καλύτερα στην ανάγκες που επιβάλλει η μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς το μοντέλο που αυτά τα ιστορικά ευαγγελίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΦΠΑ: επιστροφή – εξπρές σε όσους δεν έχουν φορολογικές παραβάσεις

Διαβάστε ποιά δάνεια θα χαριστούν!

Ποιές είναι οι 19 συμφωνίες που υπογράφει η Ελλάδα με την Κίνα

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα