Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Ν. Μηταράκης στην Τράπεζα της Ελλάδας;

Ο Ν. Μηταράκης στην Τράπεζα της Ελλάδας;

Το όνομα του Ν. Μηταράκη παίζει δυνατά για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στη θέση του Γ. Προβόπουλου, του οποίου λήγει η θητεία του.

Ερώτημα είναι το εαν θα παραμείνει στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο Γ. Προβόπουλος, καθώς λήγει σύντομα η θητεία του.

Ο κύριος Προβόπουλος απολαμβάνει της στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού του χρεώνεται σωστός χειρισμός στην αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης.Όμως τα σενάρια αντικατάστασης τροφοδοτούνται από το ότι πολλοί στην κυβέρνηση δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας του.

Ο πρώτος υποψήφιος για την διαδοχή του Γ. Προβόπουλου στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν ο Γ. Στουρνάρας.
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών συζητάει με τον Πρωθυπουργό για την θέση του επιτρόπου, καθώς λήγει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη.

Για τους λόγους αυτούς ακούγεται ολόενα και πιο έντονα το όνομα του Ν. Μηταράκη για τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης έχει στα υπέρ του την τραπεζική του θητεία στο City του Λονδίνου, και θεωρείται πως η εμπειρία του μπορεί να αντισταθμίσει το νεαρό της ηλικίας του.

Η απόφαση για το νέο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν έχει ακόμα ληφθεί, αλλά θεωρείται πως θα κλείσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Διαβάστε επίσης: 

Πάνω από 140.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Financial Times: Οι τόκοι στραγγαλίζουν την ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό Νότο

Αύριο η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε