Οικονομία

Ο Ντράγκι “άνοιξε” το πάρτι στις διεθνείς αγορές – Πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών

 Τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας υποχώρησαν σημαντικά σήμερα το απόγευμα στις αγορές ομολόγων, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τη στήριξη της ευρωζώνης.

Στις 16:40 (ώρα Ελλάδας) το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας έπεσε στο 6,065% από 6,409% που ήταν την Τετάρτη, ενώ της Ισπανίας υποχωρούσε στο 5,315% από 5,514%.

Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση των Χρηματιστηρίων. Στη Μαδρίτη ο δείκτης Ibex-35 έφτασε στις 7.735,5 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 3,22% ενώ γύρω στις 16:50 το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωνε παραπλήσια άνοδο, με τον δείκτη FTSE Mib να έχει φτάσει στις 15.640,12 μονάδες (+3,38%).

Σημαντική άνοδο κατέγραφε και το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη Dax να σπάει το φράγμα του +2%: στις 16:52 βρισκόταν στις 7.114,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +2,16%.

Ανοδικά άνοιξε επίσης και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τόσο χάρη στις ανακοινώσεις των νέων μέτρων εκ μέρους της ΕΚΤ όσο και των ενθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε άνοδο 1,14% και ο Nasdaq +0,97%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάσα για την Ελλάδα η απόφαση Ντράγκι για αγορά ομολόγων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2