Κυριακή, 7 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο Προβόπουλος παραδέχθηκε τις ενστάσεις της τρόικας για το “γάμο” Εθνικής-Eurobank

Ο Προβόπουλος παραδέχθηκε τις ενστάσεις της τρόικας για το “γάμο” Εθνικής-Eurobank

Με συνέντευξή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος παραδέχεται πως υπάρχουν ενστάσεις της τρόικας για τη συγχώνευση της Εθνικής με τηEurobank.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Προβόπουλος παραδέχθηκε πως η τρόικα θέτει εμπόδια και ενστάσεις στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank λέγοντας μάλιστα πως οι τράπεζες επί ελληνικού εδάφους δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως κρατικές.

Οι ενστάσεις της τρόικας έρχονται καθώς μετά τη δημιουργία της νέας τράπεζας θα υπάρχει μία τράπεζα μεγάλη σε μέγεθος και όπως υποστηρίζουν θα έχει υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούν πως μία τέτοια τράπεζα θα είναι δύσκολο να πωληθεί στη συνέχεια, ενώ ο κ. Προβόπουλος απέφυγε να μιλήσει για το πότε θα βγει η χώρα στις αγορές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες μέχρι το τέλος του 2014.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε πως βλέπει σημάδια κινητικότητας, ενώ αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι μία από τις ενστάσεις της τρόικας, καθώς θεωρούν πως θα μπορούσαν να ανακεφαλαιοποιηθούν οι δύο τράπεζες χωριστά με ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι πιο εύκολη η πώλησή τους.

Πάντως, ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε κατά της επιστροφής στη δραχμή χαρακτηρίζοντάς το ως εγκληματικό λάθος και περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που θα επικρατήσουν, μετά από μία τέτοια απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιές είναι οι ενστάσεις της τρόικας στην συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

Τον Ιούνιο η νομική συγχώνευση Εθνικής- Eurobank

Διχογνωμία στην τρόικα για τη συγχώνευση Εθνικής Eurobank

Η Eurobank προειδοποιεί με νέα μέτρα εάν δεν παρθούν αποφάσεις έστω και δυσάρεστες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε