Παρασκευή, 2 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ο. Ρεν: Μεγάλη δοκιμασία θα περάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο. Ρεν: Μεγάλη δοκιμασία θα περάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα είναι απίθανο να εξασφαλίσει κάποια διαγραφή του χρέους προς την ευρωζώνη και οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να μην ξαναβάλουν αυτογκόλ με δίδυμες εκλογές δήλωσε ο Όλι Ρεν στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρώην επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων μίλησε χαρακτηριστικά για μεγάλη δοκιμασία που θα έχει να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά ο ΌΛΙ Ρεν απέκλεισε τυχόν νέο κούρεμα συστήνοντας ταυτόχρονα στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνέχιση της λιτότητας.
”Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην αναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η Ελλάδα είναι απίθανο να εξασφαλίσει κάποια διαγραφή του χρέους προς την ευρωζώνη και θα πρέπει αντιθέτως να επικεντρωθεί στην πιθανή ελάφρυνση υπό τη μορφή πιο μακροχρόνιων περιόδων αποπληρωμής”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Eλληνες πολιτικοί ηγέτες βάζουν «αυτογκόλ»

Ο Φιλανδός πολιτικός προειδοποίησε πως η χώρα μας δεν πρέπει να ξαναζήσει τις διπλές εκλογές του 2012, ενώ χαρακτήρισε παράλογη τη συζήτηση περί εξόδου από το ευρώ.
”Για την Ελλάδα, ο καλύτερος τρόπος για να κινηθούν είναι να μειώσουν την όποια αβεβαιότητα, που σημαίνει πρώτα να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση και δεύτερον να επιβεβαιώσουν και να διαπραγματευτούν τα επόμενα βήματα του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το 2012 ήταν ένα χαμένο οικονομικό έτος για την Ελλάδα, που οδήγησε σε μεγάλα κοινωνικά κόστη.
Θα το έβρισκα παράλογο να μιλάμε για Grexit σε μια κατάσταση όπου τα χειρότερα έχουν περάσει και η χώρα κινείται προς μια καλύτερη κατεύθυνση”.

Αιχμηρά ήταν τα λόγια του Όλι Ρεν για τους έλληνες πολιτικούς.
”Ολόκληρη η πολιτική τάξη της Ελλάδας πρέπει να επικεντρωθεί στην υποβόσκουσα πρόκληση της μείωσης του ρόλου των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην Ελλάδα και να καθιερώσει το δικό της εθνικό σύστημα «καλής και δίκαιης διακυβέρνησης». Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Eλληνες πολιτικοί ηγέτες βάζουν «αυτογκόλ», ξεχνώντας το εθνικό συμφέρον”.

Πηγή Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε