Site icon NewsIT

Ο Σαμαράς έθεσε θέμα μείωσης του χρέους στη Λαγκάρντ

01.10.2013 | 23:25
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε ο η συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση, η οποία ήταν μόνο μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κ. Λαγκάρντ, διήρκεσε 45 λεπτά και συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει μετά και από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας. 

Εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Η κα Λαγκάρντ επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την πρόοδο στο πλαίσιο της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, αλλά συγχρόνως διευκρινίστηκε μέσω ανακοίνωσης πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Αθήνα. 

Ωστόσο, η κα Λαγκάρντ διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει έναν σκληρό προϋπολογισμό το 2014, έτσι ώστε να μην τεθεί εκτός στόχων το πρόγραμμα. 

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απομείωσης του χρέους, αφού θα υπάρξει και πρωτογενές πλεόνασμα. 

Ο κ. Σαμαράς στις 5.30 το απόγευμα, τοπική ώρα, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πήτερσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαγκάρντ: Πολύ σωστά κόψαμε το ελληνικό χέρι!

Ρέγκλιγκ: Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, αλλά τα θετικά αποτέλεσματα θα φανούν αργότερα

Τα.. μασάει η Κομισιόν: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα

Γιούνκερ για το ελληνικό χρέος: Ας βγάλουμε το σκασμό επιτέλους!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version