Πέμπτη, 12 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ο Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου

Ο Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» καταργεί από την 1η Νοεμβρίου το εξαήμερο, με τους εργαζόμενους να κερδίζουν εβδομαδιαίο ρεπό.

Όπως αναφέρει το συνδικάτο για την «Σκλαβενίτης», «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση, είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά, θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (6×6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (6×6,40) πέντε οκτάωρα». 

Το Σωματείο τονίζει ότι η εξέλιξη μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα.

«Ως γεγονός, στέλνει στην κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Πηγές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή αφορά λίγο πάνω από 5.700 εργαζόμενους, με την αλυσίδα να απασχολεί 32.000 ανθρώπους που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πλήρους απασχόλησης.

«Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα.

Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις