Site icon NewsIT

Ο Στουρνάρας για ΤΑΙΠΕΔ και την αποκρατικοποίηση του νερού

08.10.2013 | 18:23
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αξιοποίηση της δημόσιας γης προσφέρει μια μεγάλη λύση για το δημόσιο χρέος στη χώρα, καθώς πάνω από το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ αφορά αναξιοποίητη ή καταπατημένη γη και μόνο 20% εισηγμένες εταιρίες δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτηση του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου ενεκρίθη ο διορισμός του νέου Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ δήλωσε πως… «δεν πουλάμε το νερό, ούτε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές, αλλά τη διαχείριση», ενώ για τη ΔΕΣΦΑ σημείωσε με νόημα ότι «ένας ήρθε στον διαγωνισμό, αν ήταν μεγάλο κελεπούρι θα γινόταν ουρά». 

Υπέρ του διορισμού του νέου Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνου Μανιατόπουλο ψήφισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, λευκό ψήφισε η ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά τάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κ. Μανιατόπουλος (πρώην Πρόεδρος της Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του εποπτικού συμβουλίου στον ΔΕΣΦΑ), κατά τη συνεδρίαση για το διορισμό του δήλωσε πως πρωτεύον στόχος είναι η ελάφρυνση των βαρών της κοινωνίας μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, ενώ αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει επεσήμανε πως “η αγορά είναι εν υπνώσει και αυτός είναι ο βασικότατος λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ δεν πήγε σύμφωνα με το πρόγραμμα του έως τώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας: Υπάρχουν δικλείδες για τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ

Πουλήθηκαν δύο ακίνητα του Δημοσίου 3,2 εκατ. ευρώ

Διορίστηκε νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

Τρόικα προς ΤΑΙΠΕΔ: Τελειώνετε με τις αποκρατικοποιήσεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version