Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: “Άντληση” 1,25 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας

Τη διενέργεια δημοπρασίας Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων (λήξεως 19 Ιουλίου 2013) του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, την ερχόμενη Τρίτη (16/4) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 (Τ+3) και οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των δύο εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μμ της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δανειστήκαμε 1,3 δισ. ευρώ με το ίδιο επιτόκιο

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από δημοπρασία

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων 1 δισ. ευρώ την Τρίτη

Δανεισμός με καλύτερο επιτόκιο για την Ελλάδα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια αβεβαιότητα μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ
Με δημοσιονομική σταθερότητα, επιτάχυνση των επενδύσεων και του παραγωγικού μετασχηματισμού θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις προκλήσεις της περιόδου, αναφέρει ο υπουργός
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Οι δασμοί καθυστερούν το ευρωταμείο για την άμυνα και ξυπνούν φόβους για στρατιωτικό exit των ΗΠΑ από την Ευρώπη
Οι Ευρωπαίοι παρακαλούν τους Αμερικάνους να μην αποσυρθούν στρατιωτικά από την Ευρώπη ή να το κάνουν, να το κάνουν συντονισμένα και όχι χωρίς... προειδοποίηση
Ουκρανοί στρατιώτες
Η Κίνα εξετάζει ενίσχυση της κατανάλωσης και των κεφαλαιαγορών – «Αυστηρά» μέτρα προανήγγειλε το Πεκίνο
Υπό την πίεση των αμερικανικών δασμών, η κινεζική ηγεσία σχεδιάζει μια έκτακτη διάσκεψη με κορυφαίους εκπροσώπους από την πολιτική, την κεντρική τράπεζα και τις ρυθμιστικές αρχές σύντομα
Ο Ντόναλντ Τραμπ με φόντο την σημαία της Κίνας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες