Site icon NewsIT

Οι εκλογές βγάζουν τρόικα

13.05.2014 | 10:17
Οι εκλογές βγάζουν τρόικα

Αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται στην Ελλάδα η τρόικα, κάτι που συνδέεται άμεσα με την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης του ΔΝΤ προς τη χώρα μας.

Σε τρεις ημέρες, δηλαδή στις 16 Μαίου, έπρεπε το ΔΝΤ να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την χώρα μας. Αντί αυτού όμως το ΔΝΤ τρέναρε την απόφαση του για μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα για τις 28 Μαίου.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ καθυστέρησε την απόφαση του ήταν, σύμφωνα με τα Νέα, το ότι ήθελαν να αποφύγουν τα συνήθη επικριτικά τους σχόλια, που συνοδεύουν μόνιμα την εκταμίευση, για την ελληνική κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Όμως αμέσως μετά τις εκλογές η τρόικα επανέρχεται για έλεγχο στην Ελλάδα, και πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρξαν και μικρότερα ”αγκάθια” εξαιτίας των οποίων το ΔΝΤ δεν αποφάσιζε την καταβολή της δόσης του στην Ελλάδα.

– Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ

– Το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων όπως μηχανικών και γεωτεχνικών

– Η απελευθέρωση στην εμπορική ναυτιλία με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων στην ακτοπλοία έναντι των συλλογικών

– Η ενοικίαση με απλούστερες διαδικασίες για τις πολυτελείς τουριστικές κατοικίες

Διαβάστε επίσης:

Financial Times: Τι δεν κατάλαβαν οι Ελληνες για το ευρώ

Τειρεσίας και κατασχέσεις ακινήτων για τα κοινόχρηστα!

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

Εκλογές 2014: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ΝΔ…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version