Site icon NewsIT

Οι Έλληνες ωρίμασαν – Ξέρουν πως πρέπει να πληρώνουν φόρους”

15.09.2014 | 11:30
Οι Έλληνες ωρίμασαν – Ξέρουν πως πρέπει να πληρώνουν φόρους”

'Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Εφέτος θα υπάρχει ανάπτυξη'' δήλωσε ο Γ. Χαρδούβελης στο CNBC, προσθέτοντας πως οι Ελληνες πλέον έχουν ωριμάσει, αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις και ξέρουν πως πρέπει να πληρώσουν φόρους.

Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί ο Γ. Χαρδούβελης τόνισε πως οι Ελληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές.

οι Έλληνες έχουν συνδέσει τις δαπάνες του κράτους, όπως αυτές για τις συντάξεις και άλλους κοινωνικούς τομείς με τους φόρους. Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν αυτές τις παροχές

Το ζουμί από τις δηλώσεις του κρύβεται στην ατάκα ότι ”οι Έλληνες έχουν συνδέσει τις δαπάνες του κράτους, όπως αυτές για τις συντάξεις και άλλους κοινωνικούς τομείς με τους φόρους. Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν αυτές τις παροχές, γεγονός που αποτελεί τεράστια ωρίμανση για ένα πληθυσμό που υπέφερε”.

Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών οι επενδυτές κάνουν ουρά για την Ελλάδα.
”Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα. Οι επενδυτές βλέπουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε. Υπάρχει το ενδιαφέρον των κινέζων, και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο. Ο τουρισμός πηγαίνει καλά και φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη”.

Διαβάστε επίσης:
Πτώση στο Χρηματιστήριο – Άνοδος στα spreads

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank

Financial Times: Μετά την Αργεντινή η χρεοκοπία απειλεί τη Βενεζουέλα

Η Ρωσία ρίχνει δισεκατομμύρια σε εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις

”Η τύχη της ευρωζώνης δεν θα κρατήσει για πάντα”

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Google

Πηγή Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version