Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών κινδυνεύουν να μην πάρουν τους τόκους

Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών κινδυνεύουν να μην πάρουν τους τόκους

Κίνδυνος για τους ομολογιούχους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μην πάρουν τους τόκους των ομολόγων. Αυτό προκύπτει από τις διευκρινίσεις που έδωσε η επικεφαλής του συμβουλίου για την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, απαντώντας σε ευρωβουλευτή.

Το στέλεχος της ΕΚΤ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τις πληρωμές μιας τράπεζας προς τους πιστωτές της εάν το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρόκειται να τεθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή εκκαθάρισης.

Συγκεκριμένα η Ντανιέλ Νουί είπε ότι «η ΕΚΤ θα μπορούσε να εξετάσει τη χρήση τέτοιων μέτρων… προκειμένου να αναστείλει προσωρινά τις πληρωμές προς τους πιστωτές από την τράπεζα για την οποία έχει προκύψει θέμα, εν αναμονή της έναρξης των διαδικασιών εξυγίανσης ή εκκαθάρισης», ανέφερε η Νουί σε επιστολή της προς ευρωβουλευτή, απαντώντας σε ερωτήσεις για ελληνικές τράπεζες. Οι ομολογιούχοι κινδυνεύουν επίσης σε περίπτωση που η ανακεφαλαιοποίηση γινει το 2016 με κουρεμα των ομολόγων τους!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε