Δευτέρα, 21 Οκτ.
16oC Αθήνα

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού και η συμβολή τους στην ελληνική οικονομία  

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού και η συμβολή τους στην ελληνική οικονομία  

Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, το διάστημα 17 με 21 Ιουνίου.   Σε πόλο έλξης για επιχειρηματίες, στελέχη κι εργαζόμενους σε επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο θα μετατραπεί η Ελλάδα το διάστημα 17 με 21 Ιουνίου, καθώς η χώρα μας θα φιλοξενήσει τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, την τρίτη μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών διοργάνωση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011.  Φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι η διοργάνωση θα συμβάλλει στην ώθηση του τουρισμού και της οικονομίας.

Ο αντίκτυπος από τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού στη χώρα μας αναμένεται να είναι μεγάλος, αφού, μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στους αγώνες και από τους συνοδούς τους.   Εγκαταστάσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα φιλοξενήσουν μια φαντασμαγορική γιορτή αθλητισμού.

Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ανατέθηκαν στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, κατόπιν επιτυχούς αξιολόγησης της υποψηφιότητας μας έναντι άλλων υποψηφίων χωρών. 

«Αποτελεί τιμή για τη χώρα μας, την κοιτίδα του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, να φιλοξενεί μια διοργάνωση που ενισχύει την καλλιέργεια των αρχών και των αξιών του αθλητισμού, μέσα από το εργασιακό περιβάλλον» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για Θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.   «Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό και είναι ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας που φιλοξενεί αυτή την τόσο σπουδαία διοργάνωση» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός εθνικής σημασίας».

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 28 αθλήματα που θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση της διοργάνωσης θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις