Οικονομία

Οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας σε 1 χρόνο βλέπει ο Μοσκοβισί

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε ένα χρόνο εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί σήμερα το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο του Politico σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Γάλλος επίτροπος, επισημαίνει το δημοσίευμα, δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Ο Π. Μοσκοβισί, καταλήγει ο συντάκτης, διαισθανόμενος μία ευκαιρία (όχι συμπωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα σε σχέση με το ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, καλώντας όλους τους παράγοντες να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η επιτυχία του Rebrain Greece στο Λονδίνο σε αριθμούς: 310 βιογραφικά ανά εταιρεία και εκατοντάδες συνεντεύξεις
Στην εκδήλωση δεν συμμετείχαν μόνο Έλληνες που κατοικούν και εργάζονται στην Αγγλία, αλλά και κάποιοι που έχουν μεταναστεύσει σε Γαλλία, Βέλγιο, Σκωτία, Ιρλανδία, μέχρι και Ελβετία και Γερμανία
Business person walking in a urban building
Πρόβλεψη σοκ από την Black Rock: Το Βitcoin απειλεί την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου
«Οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν από τον ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος για δεκαετίες, αλλά αυτό δεν είναι εγγυημένο για πάντα», δηλώνει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων στον κόσμο
Bitcoins