Site icon NewsIT
14:03 | 14.09.20

Οκτώ startups εταιρείες στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Οκτώ startups εταιρείες στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου

Σε διαγωνισμό Καινοτομίας που στόχος της είναι η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, συμμετέχουν οκτώ νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). Οι παρουσιάσεις των 8 φιναλίστ ομάδων θα γίνει αύριο (15/9), οπότε ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός InnoWise Challenge Lab που υλοποιεί στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) με την υποστήριξη του ΕΙΤ Food Hub και των  Industry Disruptors Game Changers.

Οι startups που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καινοτομίας είναι οι εξής:

– DEVELIOT που αξιοποιεί τεχνολογία ΙοΤ στην ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης που παρέχουν δεδομένα για την λήψη αποτελεσματικότερων αποφάσεων σχετικά με την  ποιότητα του αέρα και τη διαχείριση του νερού. 

– SCUBIC που υποστηρίζει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοση των δικτύων και των διαδικασιών τους με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων τους και τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

– SOLMEYEA, μία υβριδική αγροτεχνολογική startup, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων και πρωτεΐνης από άλγη που μπορεί να αξιοποιηθεί στη διατροφή και στη φαρμακολογία, προσφέροντας μια καινοτόμα λύση για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων διατροφικών αναγκών του πλανήτη.

– URBAN FOODS που αξιοποιεί state-of-the-art τεχνολογίες στην ανάπτυξη ενός αστικού θερμοκηπίου που λειτουργεί με λιγότερο νερό, χωρίς παρασιτοκτόνα και σχεδόν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, μειώνοντας συνολικά το αποτύπωμα της ενεργοβόρας παραγωγής τροφίμων στο περιβάλλον.

– MATRIX INFORMATION TECHNOLOGIES που αναπτύσσει εφαρμογές που χρησιμοποιούν στοιχεία όπως μετεωρολογικά δεδομένα και εδαφικές παραμέτρους για την παροχή οδηγιών ορθολογικής άρδευσης και λίπανσης.

– COMPOUND ANALYTICS που αναπτύσσει εξελιγμένα συστήματα μέτρησης και υπολογισμού των υδατικών πόρων που απαιτούνται και είναι διαθέσιμα για συγκεκριμένες αγροτικές και αστικές χρήσεις.

– AIRBOTS που εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής που ανιχνεύουν και θεραπεύουν ασθένειες στην πηγή της επιδημίας πριν γίνουν ορατές στο ανθρώπινο μάτι εξαλείφοντας την ανάγκη ψεκασμού με παρασιτοκτόνα της πλήρους καλλιέργειας, που έχει τεράστιο κόστος για τους παραγωγούς και το περιβάλλον

– AQUACROP που προστατεύει από τη μόλυνση του νερού και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των υδατικών πόρων.

Την πρωτοβουλία Water Scarcity ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), μέσω των Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας, για να αντιμετωπίσουν την λειψυδρία ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της δεκαετίας. 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version