Δευτέρα, 7 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ολοι οι προστάτες του σάπιου και διεφθαρμένου δημόσιου τομέα

Ολοι οι προστάτες του σάπιου και διεφθαρμένου δημόσιου τομέα

Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα συνεχίζει να οργιάζει, οι γιατροί του ΕΣΥ έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όργια, η φοροελεγκτική μηχανή αδυνατεί ακόμα να ελέγξει τους φοροφυγάδες, ιδίως τους μεγάλους που περιλαμβάνονται στις λίστες, οι γραφειοκράτες των δημοσίων υπηρεσιών συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες και την ίδια ώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση (ολόκληρη ανεξαιρέτως) απλώνουν δίχτυ προστασίας στο σάπιο και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα.

Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε, αλλά εξόχως αντιπροσωπευτικό φαινόμενο του νεοελληνικού πολιτικού συστήματος.
Τη στιγμή που αδυνατεί ή δεν θέλει η κυβέρνηση να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις (θυμηθείτε τον Αδωνη Γεωργιάδη που δήλωνε ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μεταρρυθμίσεις), η αντιπολίτευση, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αντιτίθεται λυσσαλέα σε οποιαδήποτε ακόμα και υπόνοια αλλαγής στο Δημόσιο.

Αντί να σαρώσουν και να γκρεμίσουν το διαφθορείο και να κτίσουν από την αρχή ένα νέο Δημόσιο που δεν θα επιτρέπει στους γιατρούς να κλέβουν ασύστολα και ανερυθρίαστα, που θα σταματάει τους φοροφυγάδες από την κλοπή όχι μόνο της εφορίας, αλλά κυρίως των συμπολιτών τους,  που θα τιμωρεί τους καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, δεν επιτρέπουν να ανοίξει ούτε μύτη.

Αλλά αγαπητοί αν δεν σπάσετε αυγά δεν πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα. Και δυστυχώς αν συνεχίσει το πολιτικό σύστημα να πορεύεται με τις αντιλήψεις και τις δουλείες της σήμερον ημέρας δεν πρόκειται ποτέ να σπάσει αυγά και η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Είναι τόσο μεγάλος ο κρατισμός τους, τόσο ισχυρή η λατρεία τους για κάθε δημόσιο (βλέπετε είναι ο δικός τους χώρος τον οποίο νέμονται, στον οποίο τακτοποιούν παιδιά, εγγόνια, ανίψια και κομματικούς στρατιώτες και πελάτες), που δεν περνάει από το μυαλό τους ότι αν μεταρρύθμιζαν το δημόσιο θα κέρδιζαν πολιτικά (ναι, αλλά τότε θα έχαναν το ΔΙΚΟ τους κράτος, το βιλαέτι τους) και προπαντός θα βοηθούσαν την οικονομία να βγει από την κρίση και αναπτυχθεί ταχύτερα, τους πολίτες να βελτιώσουν τη θέση τους, τη δικαιοσύνη να απονέμεται ταχύτερα, τη χώρα να αλλάζει πρόσωπο.

Όχι, προτιμούν πεισματικά να έχουν τη χώρα και τους πολίτες καθηλωμένους στο παρελθόν, επιλέγουν την οπισθοδρόμηση παρά να αλλάξουν το Δημόσιο. Είναι μοιραίοι και είμαστε και εμείς μοιραίοι που δεν τιμωρούμε πολιτικά όσους  με πράξεις πολιτικές επιμένουν να κρατούν τη χώρα στο παρελθόν αντί να ανοίγουν το δρόμο στο μέλλον, όσους ανιστόρητα προτιμούν έναν χυδαίο και βλαβερό κρατισμό από ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της χώρας.

Καιρός να κατανοήσουμε όλοι και πρωτίστως οι πολιτικοί ότι ο κρατισμός είναι ο …έμπολα της πολιτικής και της κοινωνίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε