Site icon NewsIT
17:47 | 28.04.21

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: Ο νέος ιδιοκτήτης και το πλάνο μετατροπής σε εμπορικό κέντρο που «ναυάγησε»

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: Ο νέος ιδιοκτήτης και το πλάνο μετατροπής σε εμπορικό κέντρο που «ναυάγησε»
Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου

Νέα «σελίδα» γυρίζει για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, που την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων φιλοξενούσε το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής. Περνά στο Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος προτίθεται να το μετατρέψει σε πόλο αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού.

Το Ολυμπιακό Ακίνητο της οδού Βεΐκου, παραχωρήθηκε τελικά στον Δήμο Γαλατσίου, αφού ακυρώθηκαν άλλα παλαιότερα επενδυτικά σχέδια, όπως αυτό του ομίλου Χαραγκιώνη, το οποίο προέβλεπε τη μετατροπή του σε εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Πριν από το lockdown, στους χώρους του φιλοξενήθηκαν σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: Έδωσαν τα «χέρια»

Πλέον, η συμφωνία για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προς το Δήμο Γαλατσίου, επικυρώθηκε με την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Στέφανου Βλαστού και του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.

Εκφράζοντας την επιθυμία το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου να αναδειχθεί σε έναν σημαντικό πόλο αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού που θα προσελκύει δράσεις υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία ο κ. Βλαστός δήλωσε:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά από πολυετή προσπάθεια και συνεργασία δημιουργούμε σήμερα μια νέα σελίδα για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού, αλλά και πολύπαθου πρώην ολυμπιακού ακινήτου, το οποίο – εκτός από έναν χώρο αθλητισμού – έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κοινού, ως ένας χώρος φιλοξενίας υψηλού επιπέδου πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων».

Πρόκειται για κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, όπου κυριαρχούν τα μεταλλικά δικτυώματα και το γυαλί. Έχει επιφάνεια κύριας σάλας 9.000 τ.μ. και αρένα 3.700 τ.μ. με ύψος 16 μ. και χωρητικότητα 5.200 θέσεων. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται 2 αίθουσες 2.200 τ.μ., καθώς και χώρος στάθμευσης για 3.000 οχήματα. Τα στοιχεία αυτά και το μέγεθός του το καθιστούν σε τοπόσημο της περιοχής.

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Με αφορμή την υπογραφή της νέας αυτής σύμβασης, ο κ. Βλαστός τόνισε επίσης, ότι σχέδια υπάρχουν για την αξιοποίηση κι άλλων ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που μένουν αναξιοποίητες.

Όπως είπε: «Αποδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στη βέλτιστη αξιοποίηση των πρώην Ολυμπιακών μας ακινήτων, ένα τεράστιο αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη χώρα μας, το οποίο έμεινε δυστυχώς για πολλές δεκαετίες αναξιοποίητο. Προτεραιότητα μας είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως επιταχυντές για την αξιοποίηση και άλλων παρόμοιων εμβληματικών ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για μια ισχυρή ανάπτυξη, την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων και τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού αντίκτυπου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς από τότε που διεξήχθη ο διαγωνισμός, από τον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος για 40 χρόνια η κοινοπραξία του αρχιτεκτονικού γραφείου Χαραγκιώνη και της πορτογαλικής Sonae Sierra έχει περάσει μία δεκαπενταετία.

Το επενδυτικό πλάνο για τη δημιουργία του Stardome, όπως θα αποκαλούνταν το συγκρότημα εμπορικής και μικτής χρήσης, «σκόνταψε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Έτσι το ακίνητο παρέμεινε για πολλά χρόνια αναξιοποίητο, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα αποτέλεσε χώρο φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Το τελευταίο, ωστόσο διάστημα, προτού η πανδημία διακόψει κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, στο Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου φιλοξενήθηκαν πολλές αξιόλογες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version