Site icon NewsIT

Ομπάμα σε Μέρκελ: Το ελληνικό χρέος θέλει ελάφρυνση

25.04.2016 | 18:05
Ομπάμα σε Μέρκελ: Το ελληνικό χρέος θέλει ελάφρυνση

Αυτό φέρεται να είπε ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην σπαρμένη με τριαντάφυλλα και επαίνους συνάντηση στο Αννόβερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανός Πρόεδρος, είπε στην Μέρκελ ότι: «Η ανάπτυξη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα και για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο απαιτείται η ελάφρυνσή του».

Oπως μεταδίδει το πρακτορείο UPI, ο κ. Ομπάμα είπε πως αναμένει την εκτίμηση της κ. Μέρκελ ως προς το πώς μπορούν να συνεργαστούν η Ευρώπη και το ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, για να βρουν τρόπο να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, «όπου η ανάπτυξη είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται από την Κυριακή στο Ανόβερο, στο πλαίσιο της τελευταίας επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Κατά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο UPI, έθεσε στην Άνγκελα Μέρκελ και το θέμα της Ελλάδας.

Click4more: Σκέρτσα, νάζια και… αποθέωση Μέρκελ από Ομπάμα (ΦΩΤΟ)

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, στο κείμενο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου που απομαγνητοφώνησε ο Λευκός Οίκος δεν καταγράφεται η παραπάνω αναφορά. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «στη διμερή συνάντηση μας συζητήσαμε τη σημασία της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, η οποία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας των ΗΠΑ». Τόνισε δε ότι η ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης της συστοιχίας των πιεστικών προκλήσεων – είτε της ασφάλειας, της άμυνας, της μετανάστευσης, είτε της προσφυγικής κρίσης.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ηγετών, ο Αμερικανός πρόεδρος αποθέωσε την Άνγκελα Μέρκελ κυρίως για τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση, λέγοντας πως η καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Ο Ομπάμα παραμένει στο Ανόβερο καθώς συμμετέχει σε μια…. μίνι Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ – Ε.Ε. στην οποία εκτός από τον ίδιο και την οικοδέσποινα Μέρκελ θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Κύριο θέμα στο «μενού» των συζητήσεων θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το ζήτημα της Λιβύης, ενώ αναμένεται να γίνει και συζήτηση για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από mignatiou.com

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version