Site icon NewsIT

Όχι σε όλα από την τρόικα – Έρχονται νέα μέτρα;

19.06.2013 | 07:37
Όχι σε όλα από την τρόικα – Έρχονται νέα μέτρα;

Τρεις ώρες έμεινε η τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου και απ' την κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν υπήρξε η παραμικρή αισιόδοξη διαρροή! Το συμπέρασμα είναι ότι η τρόικα πιέζει καθώς έσοδα και ελλείμματα ξεφεύγουν απ' τους στόχους και το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει να τεθεί καν θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Το έλλειμμα από 1 έως 1,5 δισ. στον ΕΟΠΥΥ και στα Ταμεία έφερε εμπλοκή σε όλα. Η κυβέρνηση με παγωμένο χαμόγελο διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν δημοσιονομικά μέτρα, μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και αυξήσεις φόρων δηλαδή, αλλά θα υπάρξουν άλλα ισοδύναμα. Ποια θα είναι αυτά και πως θα βρεθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό… παραμένει άγνωστο.
Ταυτόχρονα και ενώ ο Ιούλιος πλησιάζει δεν ακούγεται σχεδόν το παραμικρό (μόνο ως ευχή ίσως) για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απ’ το 23% στο 13%. Το έθεσε, λέγεται, χθες ο Πρωθυπουργός στην τρόικα και μάλιστα ως ένα πρόγραμμα με πιλοτική μορφή για έξι μήνες, αλλά η διαρροή απ’ το Μαξίμου “ξέχασε” να περιλάβει και την απάντηση που έλαβε ο Πρωθυπουργός απ’ τους τροϊκανούς.
Αντίθετα οι πληροφορίες λένε ότι οι τροικανοί πιέζουν και για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα είναι βάσει των ανακοινώσεων πολύ πιο δίκαιος σε σχέση με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
Εδώ οι τροϊκανοί δηλώνουν ανήσυχοι για το στόχο των εσόδων ύψους 3,1 δισ. ευρώ.
Οι ανησυχίες των τροϊκανών συνήθως σημαίνουν άρνηση και η άρνηση αλλαγή προς το χειρότερο.

Διαβάστε επίσης:

Δύο τα σχέδια για να ανοίξει η ΕΡΤ – Το παρασκήνιο και οι απειλές για εκλογές

Νέα συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μερισμάτων και εταιρικών κερδών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version