Site icon NewsIT

Ούτε τώρα: Καμία συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά

04.03.2014 | 15:06
Ούτε τώρα: Καμία συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά

Ακόμη μια συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τη τρόικα τελείωσε χωρίς καμία συμφωνία. Αυτή τη φορά ήταν ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τους εκπροσώπους των δανειστών για τα εργασιακά.

«Έγινε μια ανοικτή και ζωντανή συζήτηση» ανέφερε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, προσθέτοντας ότι τα θέματα που συζητούνται δεν έχουν κλείσει ενώ «στόχος και σκοπός μας είναι να βρεθούμε σε έναν κοινό δρόμο».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο επιμερισμός της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 3,9%, και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Ανάμεσα στις δυο πλευρές θα υπάρξει συνάντηση ξανά τις επόμενες μέρες

Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εφάπαξ εφαρμογή του μέτρου από το ερχόμενο καλοκαίρι, υπάρχουν όμως αποκλίσεις απόψεων ως προς τον ακριβή επιμερισμό αυτού και ως προς την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταργηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το θέμα μπορεί να διευθετηθεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγκαλος: Οι φουφουταίοι από το ΠΑΣΟΚ να μην αντιδρούν

Σοκ από την τρόικα! Ζητούν επιπλέον 5.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Όλο το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων

Οι δανειστές πάνε Άδωνι! Τα μεγάλα αγκάθια της Υγείας που θα συζητηθούν

Μπλόκο της τρόικας στη ρύθμιση για 200.000 στεγαστικά

Έκλεισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο – Από Δήμους και Περιφέρειες οι διαθεσιμότητες του Μαρτίου – Μπλόκο σε όλα τα άλλα από την τρόικα

300 μέτρα θέλει η τρόικα – Δύσκολα θα κλείσει η διαπραγμάτευση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version