Οικονομία

Παίρνει πίσω ο Μαυραγάνης το ΟΧΙ για περισσότερες δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Τεχνικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων  χρεών προς το δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη αναφορικά με την απάντηση που δόθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, σε ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το πλαίσιο της απάντησης αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς και ότι η Κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε “να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου”.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μαυραγάνης αναδιπλώνεται μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε σε χιλιάδες πολίτες που προκλήθηκε από την αρχική του τοποθέτηση στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο καθεστώς προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών έως και σε 26 δόσεις οι οποίες υπό προϋποθέσεις μπορούν να φθάσουν τις 48 δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέσμευσαν καταθέσεις και ακίνητα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από μεγαλοοφειλέτες

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή

Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το υπερ-όπλο της Κίνας κατά των δασμών Τραμπ λέγεται αμερικανικά ομόλογα: Πόσο πιθανόν είναι το ξεπούλημα τους;
Η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κάτοχο αμερικανικών κρατικών ομολόγων στον κόσμο και μία κίνηση ξεπουλήματος θα υπονόμευε το σκληρό πυρήνα της οικονομικής κυριαρχίας των ΗΠΑ
Χρηματιστηριακοί δείκτες στο Πεκίνο
Με μεγαλύτερη υποτίμηση του γουάν απαντά η Κίνα στην νέα αύξηση δασμών - Φόβοι για μεταστροφή των κινεζικών εξαγωγών σε άλλες αγορές πλην ΗΠΑ
Την ακόμη μεγαλύτερη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της προωθεί η Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να αμβλύνει μέρος των οικονομικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου χωρίς να αποσταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Χαρτονόμισμα γουάν πάνω σε σημαίες της Αμερικής και της Κίνας