Site icon NewsIT
18:25 | 19.11.20

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

People wearing face masks are seen at work at the "Station F", a mega-campus for startups, as French workers get ready to wear mandatory masks in open working spaces, in Paris, France, August 31, 2020. REUTERS/Christian Hartmann

Newsit Newsroom

Για δεύτερη φορά και για δύο ακόμη μήνες, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Την απόφαση αυτή έλαβε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης προκειμένου στην παρούσα ιδιαιτέρως απαιτητική συγκυρία περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση της δράσης θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00, αντί την 30η Νοεμβρίου 2020, και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων είναι άμεση και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Στη δράση συμμετέχουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με επιδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων έως 65%, με σκοπό να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Στις επιδοτούμενες δαπάνες συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, και αρκετές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), οι δαπάνες εξοπλισμού ΤΠΕ & εξειδικευμένου λογισμικού (π.χ. ηλεκτρονικών πληρωμών), η συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplaces, καθώς και οι δαπάνες e-marketing (π.χ. διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά δίκτυα, ανάπτυξη και βελτίωση του περιεχομένου προβολής).

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους εργαζομένους, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό το πολύτιμο «όπλο» του ΕΣΠΑ που έχουμε στα χέρια μας. Και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις, μέχρι να βγούμε όλοι μαζί όρθιοι και ενωμένοι από αυτή την κρίση».

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια, έως σήμερα, ανέρχονται σε 4.081. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version