Οικονομία

Παρέμβαση Ε.Ε.στους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών προτείνει ο Ολι Ρεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό του προϋπολογισμού των χωρών-μελών της, δηλώνει ο ευρωπαίος επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχει περισσότερο στη διαδικασία καθορισμού του δημοσιονομικού προϋπολογισμού των χωρών-μελών, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Με αυτό τον τρόπο -είπε ο κ. Ρεν στην εφημερίδα- η Κομισιόν θα μπορεί να εντοπίζει εγκαίρως αν μία χώρα-μέλος της Ευρωζώνης δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές ορίζονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    “Αν μίας χώρας ο προϋπολογισμός κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αυτό χρειάζεται να συζητηθεί με σοβαρό τρόπο από το Εurogroup”, είπε ο Ολι Ρεν και πρόσθεσε: “Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση του προϋπολογισμού μίας χώρας, ενημερώνεται από τα κράτη-μέλη της μόνο όταν οι προϋπολογισμοί τους έχουν ήδη οριστικοποιηθεί. Και τότε είναι πολύ αργά”.

    Ο Όλι Ρεν απέρριψε τις προτάσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αυξηθούν οι κυρώσεις προς τις χώρες που δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμά τους.  “Ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να είναι η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων προς τις χώρες αυτές αλλά η βελτίωση των προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας”, είπε ο Ρεν.  Αν η Ε.Ε διέθετε τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει από την αρχή ότι ο εθνικός προϋπολογισμός μίας χώρας θα πληροί τις απαιτήσεις της ευρωζώνης, δεν θα υπήρχε ανάγκη για επιβολή κυρώσεων, είπε ο επίτροπος.

   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2