Οικονομία

Πήραν 5,4 δισ. για χαμηλότοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις

Χαμηλότοκα δάνεια ως 5,4 δισ. ευρώ θα μπορούν να δώσουν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες (Εθνική Πειραιώς, Alpha και Eurobank) στο άμεσο μέλλον. Ηδη οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, άντλησαν το προαναφερόμενο ποσό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του προγράμματος TLTRO.

Συνολικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες άντλησαν 82,6 δις. ευρώ άντλησαν οι τράπεζες από την πρώτη από τις 8 φάσεις των στοχευμένων πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης της (TLTRO) της ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.

Οι αναλυτές πάντως ανέμεναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να αντληθούν περίπου 150 δισ. ευρώ.

«Η συμμετοχή των τραπεζών στον φτηνό δανεισμό που παρείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν χαμηλή, αλλά οι τράπεζες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία το Δεκέμβριο, να ζητήσουν ρευστότητα η οποία δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

«Πολλές τράπεζες δίστασαν να συμμετάσχουν ενδεχομένως επειδή φοβήθηκαν ότι μπορεί να στιγματιστούν ως αδύναμες καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των στρες τεστ της ΕΚΤ» συνεχίζει το πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγει ο δρόμος για πιο φθηνά δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δένδιας: Δεν θα μπλοκάρει η Τρόικα τα “κόκκινα” δάνεια – “Συνταγή της συμφοράς το μοντέλο Τσίπρα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2