Δραγασάκης και Φλαμπουράρης ερίζουν για το ποιος έχει την πατρότητα του νόμου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη.
Η πατρότητα της λύσης για τα κόκκινα δάνεια φαίνεται ότι δημιουργεί υπόγειους ανταγωνισμούς στην κυβέρνηση καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διεκδικεί το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είδαν το φως της δημοσιότητας αλλεπάλληλα ρεπορτάζ τα οποία έθεταν μια σειρά από ερωτήματα όπως γιατί καθυστέρησε η κυβέρνηση να βρει λύση στο θέμα αυτό, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα των Τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια.
Στα ίδια ρεπορτάζ υπήρχε μάλιστα η εκτίμηση ότι καθώς όλα έδειχναν ότι από την κακή διαχείριση του θέματος θα τιναζόταν στον αέρα η τρέχουσα αξιολόγηση, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Δημήτρης Λιάκος “επιστρατεύτηκαν” από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τελεσφορήσει το θέμα.
Από την άλλη το ρεπορτάζ λέει ότι στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τις τράπεζες όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε “μάχη” για να μην πέσει το όριο της αξίας κατοικίας από τα 280.000 που είναι στον νόμο Κατσέλη στα 75.000 που ήθελαν οι Τράπεζες.
Όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο των συνομιλιών ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε στυλώσει τα πόδια λέγοντας ότι δεν μπορεί από τα 280.000 που είναι σήμερα η προστατευόμενη κατοικία να φτάσει στα 75.000 ευρώ. Χάρη στην επιμονή του μάλιστα -λένε οι ίδιες πηγές- δημιουργήθηκαν δυο πλαφόν: Το ένα το οποίο αφορά την αξία της πρώτης κατοικίας και το οποίο τελικά ανέρχεται στις 250.000 και το δεύτερο που έχει να κάνει με το ύψος των δανείων –δηλαδή το υπόλοιπο της οφειλής μαζί με τους τόκους –να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.