Site icon NewsIT

Πολλούς αστερίσκους βάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

26.05.2016 | 13:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μάλλον ... βιαστικούς χαρακτηρίζει του Ευρωπαίους το στέλεχος του ΔΝΤ που μίλησε με δημοσιογράφους για τη συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup, διατυπώνοντας για ακόμη μια φορά τις ενστάσεις του ταμείου στο ζήτημα του χρέους.

Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους στόχους του προγράμματος, λέει το στέλεχος του Ταμείου, υπενθυμίζοντας με νόημα τις υποχρεώσεις της χώρας μας, δείχνει όμως ξεκάθαρα την αντίθεση του Ταμείου με την τακτική των Ευρωπαίων στο ζήτημα του χρέους
“Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το σύνολο των μέτρων στα οποία η Ευρώπη είναι πρόθυμη να δεσμευτεί, είναι συμβατό με αυτά που νομίζουμε πως είναι απαραίτητα για να φέρουν ελάφρυνση του χρέους”, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “δεν βρισκόμαστε στην κατάσταση ακόμη που θα ήθελε και η Ευρώπη, όπου λαμβάνει χώρα η ευρωπαϊκή εκταμίευση, να συνοδευόταν από την εκταμίευση κεφαλαίων και από το ΔΝΤ. Αυτό δεν θα το κάνουμε διότι ακόμη πρέπει να έχουμε μια συζήτηση για το χρέος”.

Ο αξιωματούχος του Ταμείου θεωρεί πως όπως πάντα, υπήρξαν συμβιβασμοί, και εκτιμά πως είναι σημαντικό να υπάρξει συμβιβασμός διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κατάσταση όπου χρειάζεται μια εκταμίευση, “επομένως είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε σε κάποιο σημείο, αλλά αυτό δεν συνέβη σ το σημείο που χρειαζόμαστε επαρκείς διαβεβαιώσεις αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους προτού πάμε ενώπιον του Δ.Σ. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε πλήρως αυτές τις διαβεβαιώσεις αλλά έχουμε τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι, αισιοδοξώ ότι θα φτάσουμε εκεί”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version