Οικονομία

Πώς το λιβυκό λαθρεμπόριο βοηθά τις ρωσικές εισαγωγές καυσίμων στην Ευρώπη

Έως και το 40% των καυσίμων που εισήχθησαν στη Λιβύη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιδοτήσεων το 2022, διακινήθηκαν λαθραία, όπως ανακάλυψε δημοσιογράφος του Bloomberg, ενώ πολλά από τα καύσιμα που εξήλθαν μέσω του παράνομου εμπορίου προέρχονταν αρχικά από τη Ρωσία.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι αρχές σταμάτησαν ένα δεξαμενόπλοιο με το όνομα Queen Majeda στα αλβανικά ύδατα, το οποίο ήταν γεμάτο με πετρέλαιο θαλάσσιου αερίου αξίας 2 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη. Και σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, το πετρέλαιο που μετέφεραν το έβγαζαν λαθραία από τη χώρα παράνομα.

Το Queen Majeda ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος λαθρεμπορίας καυσίμων της Λιβύης ύψους 5 δισ. δολαρίων, όπως ανακάλυψε ο δημοσιογράφος του Bloomberg για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις, K. Oanh Ha και έμαθε από τον επικεφαλής του ελεγκτικού γραφείου της Λιβύης, ότι το ποσοστό των καυσίμων που εισήχθησαν λαθραία το 2022 έφτανε το 40%.

Η Ha διαπίστωσε ότι πολλά από τα καύσιμα που εξήλθαν μέσω του παράνομου εμπορίου προέρχονταν αρχικά από τη Ρωσία. Στη συνέχεια, τα καύσιμα έφτασαν από τη Λιβύη σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Φέτος το Πάσχα τα δώρα που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο δώρο και για εμάς
Με το πρόγραμμα επιβράβευσης Go For More της Εθνικής Τράπεζας κερδίζουμε πόντους κάνοντας τα γιορτινά ψώνια μας, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε στις επόμενες αγορές μας
Two professional women engage in a pleasant business exchange at a stylish office. One hands a business card to another, highlighting teamwork and communication.
Επιμένει ο Τραμπ στους δασμούς κατά των Ευρωπαίων από αύριο και τους ζητά να αγοράσουν ενέργεια - Συνάντηση Κομισιόν με αυτοκινητοβιομήχανους
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε πολύ κακή απέναντί μας», είπε. «Τους πληρώνουμε για να τους φυλάμε στρατιωτικά και μας κοροϊδεύουν στο εμπόριο, οπότε αυτός δεν είναι καλός συνδυασμός»
Ντόναλν Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες