Site icon NewsIT

Πως το όνειρο του Τσίπρα κινδυνεύει να γίνει εφιάλτης

15.01.2015 | 11:00
Πως το όνειρο του Τσίπρα κινδυνεύει να γίνει εφιάλτης

Μην μας πουν ότι βρήκαν καμένη γη, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981, γιατί αυτοί θα την έχουν κάψει. Μην αρχίσουν τις κορόνες για άδεια ταμεία γιατί αυτοί σπρώχνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους, ούτε τα δάνεια.

Μην αρχίσουν σε τόνους αρχαίου δράματος να λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις γιατί αυτοί απαρνούνται τη δόση των 7,5 δις. ευρώ.

Μην κάνουν στροφή ή κατά το κοινώς λεγόμενο κωλοτούμπα, επειδή άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν, γιατί ξέρουν.
Μην μας πουν δυστυχώς δεν βρίσκουμε τα λεφτά για το ομόλογα του Μαρτίου γιατί έχουν ήδη προειδοποιηθεί και όπως είπαν έχουν τα εργαλεία να βρουν τα χρήματα. Κι΄ εγώ θα τους πω ότι λεφτά υπάρχουν στις διεθνείς αγορές, αλλά με επιτόκιο πάνω από 10%.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, χωρίς να αποκλείεται, αλλά δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, να έχει και αυτοδυναμία.

Και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου θα αρχίσουν τα δύσκολα. Γιατί θα διαπιστώσουν ότι οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τους φόρους, οι ιδιοκτήτες δεν κατέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ, οι δανειολήπτες δεν ήταν συνεπείς στη δόση του δανείου τους.
Και καλά έκαναν από τη στιγμή που διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα δήλωσε κατηγορηματικά πως το 2015 δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ γιατί θα καταργηθεί (αλήθεια κύριε Νίκο Παππά στο τέλος του μήνα να πληρώσω τη δόση μου; Βλέπετε μπορεί να αφορά στον ΕΝΦΙΑ του 2014, αλλά είμαστε στο 2015. Περιμένω απάντηση).

Θα τολμήσω να πως πρόκειται για μία σωστή και δίκαιη απόφαση και τον ευχαριστώ. Τον ευχαριστούμε όλοι εμείς που έχουμε ακίνητη περιουσία μικρότερη από 450.000 ευρώ (από εκεί και πάνω θα πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας όπως είπε ο κύριος Στρατούλης). Μόνο κύριε Παππά και κύριε Στρατούλη μην μας τα πάρετε με άλλο τρόπο όταν θα διαπιστώσετε ότι τα ταμεία δεν έχουν όσα υπολογίζατε και δανεικά δεν πρόκειται να βρείτε από πουθενά.
Μάλιστα δεν θέλετε ούτε τα 7,5 δις. ευρώ της επόμενης δόσης των δανειστών, όπως είπε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, χωρίς όμως να μας εξηγήσει πως θα τα αναπληρώσει.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, χωρίς να αποκλείεται, αλλά δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, να έχει και αυτοδυναμία

Αλλά και τους υπόλοιπους φόρους γιατί να τους πληρώσουμε κύριε Μητρόπουλε και κύριε Παππά; Βλέπετε ο πρώτος κήρυξε γενική σεισάχθεια και είπε πως με το ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι πολίτες θα κερδίσουν.

Καλύτερα λοιπόν να χρωστάω στο Δημόσιο και τις τράπεζες παρά να είμαι συνεπής, αφού έχοντας χρέη όλο και κάτι θα κερδίσω. Ε, κύριε Μητρόπουλε; Σκεφτήκατε μήπως με τον τρόπο σας παροτρύνετε τους πολίτες σε στάση πληρωμών και ότι το πρόβλημα θα το βρείτε μπροστά σας; Μάλλον όχι και αυτό με φοβίζει. Γιατί φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα, όπως λέει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Κύριε Τσίπρα μαζέψτε τους όσο είναι καιρός. Μαζί με τους προαναφερόμενους και πολλούς άλλους που τάζουν ασύστολα και χωρίς μέτρο, μαζέψτε και τον κύριο Ησυχο ο οποίος παρά το όνομά του ταράζει τον ύπνο σας όταν δηλώνει ότι το πολύ – πολύ να κεράσουμε έναν καφέ στην τρόικα και να τους ζητήσουμε να φύγουν.

Σταματήστε τους γρήγορα όλους αυτούς γιατί αν συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο το όνειρο της εξουσίας θα είναι ένας εφιάλτης στις 26 Ιανουαρίου.

Γιατί αν οι πολίτες σταματήσουν να πληρώνουν φόρους η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα είναι πιο δύσκολη.
Γιατί αν η εκλογική και η μετεκλογική παράδοση συνεχίσουν να τηρούνται με ευλάβεια, θα μας πείτε πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε ούτε σάλιο στο ταμείο και τότε ή θα κάνετε μία μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα που θα την πληρώσετε πανάκριβα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην κοινωνία ή θα μπείτε στον πειρασμό της δραχμής γιατί από αλλού δεν θα βρίσκετε χρήματα.

Λίγη προεκλογική σοβαρότητα δεν βλάπτει κύριε Τσίπρα . Μαζέψτε τους γιατί σε τελικά ανάλυση σε εσάς κάνουν κακό. Η οικονομία δεν έχει μεγάλες αντοχές και το γνωρίζετε. Βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών και να αναβιώσει ο μύθος του Σίσυφου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version