Τα νέα σε ό,τι αφορά στα καύσιμα είναι ίσως λίγο καλύτερα. Η αύξηση βέβαια στην τιμή λόγω αύξησης του φόρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο η μέση τιμή της βεν΄ζίνης δεν αναμένεται να πάει στο 1,45 ευρώ/λίτρο, αλλά μάλλον ως το 1,40 ευρώ/λίτρο. Αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι κοντά στο 1,05 ευρώ το λίτρο και όχι κοντά στο 1,10 με 1,12 ευρώ/λίτρο. Η μέση αύξηση δηλαδή θα είναι κοντά στα 5 λεπτά/λίτρο ενώ αρχικά υπολογιζόταν στα 10 με 12 λεπτά/λίτρο.
Ανάλογη αύξηση αναμένεται πλέον και στο υγραέριο κίνησης, ενώ αύξηση του φόρου θα υπάρξει και στο φυσικό αέριο νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά στα κινητά τηλέφωνα που σήμερα επιβαρύνονται με 12% για ποσά ως 50 ευρώ και 20% για λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ η αύξηση είναι πολύ πιθανό να απορροφηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να μην επηρεάσει τελικά τον καταναλωτή ή να τον επηρεάσει ελάχιστα.
Αυτοί που αναμένεται να επιβαρυνθούν κατά πολλοί είναι οι καπνιστές. Οι αυξήσεις που αναμένονται θα είναι μεταξύ 20 λεπτών και ενός ευρώ, ανάλογα με τη σημερινή τιμή του πακέτου.
Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ψάχνει ακόμη τρόπο να κλείσει η τρύπα που άνοιξε με τους θεσμούς να μην δέχονται το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για επιπλέον μέτρα δηλαδή της τάξης των 400 εκατομμυρίων, σχεδόν δηλαδή όσα και τα έσοδα απ’ όλους τους παραπάνω φόρους.
Πόσο θα αυξηθούν καύσιμα, τσιγάρα, κινητά και φυσικό αέριο
Η συμφωνία θα έρθει Μεγάλη Εβδομάδα και η υπογραφή της θα σημάνει πραγματική σταύρωση για τους πολίτες σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο το φορολογικό και οι συντάξεις οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων θα είναι αυτές που θα πονέσουν πραγματικά και εδώ δεν υπάρχουν επίπεδα προστασίας, θα πληρώσουν όλοι.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η κίνηση σήμερα δεν θυμίζει προηγούμενες εορτές του Πάσχα
Η συγκεκριμένη εξέλιξη λαμβάνει χώρα εν μέσω νέων διεθνών αναταράξεων
Τα οχήματα των Audi και Porsche παράγονται όλα εκτός ΗΠΑ
Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά
Ήδη περί το 1,7 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει το έντυπο Ε1 για την φορολογία εισοδήματος
Η Ελλάδα καταφέρνει να «σκαρφαλώσει» και με την «βούλα» της S&P (μετά την καναδική DBRS) σε ανώτερη επενδυτική βαθμίδα
Η αξιολόγηση της Standard & Poor's ανεβάζει την πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας σε BBB από BBB-
Η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από την πλευρά των ΗΠΑ και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αναφέρει το υπουργείο Εμπορίου