Site icon NewsIT

Προσοχή η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας!

13.03.2015 | 12:39
Προσοχή η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας!

Επιτέλους άρχισαν να το φωνάζουν πιο δυνατά, αυτό που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει στο newsit.gr. Πως η γεωστρατηγική θέση της χώρας είναι ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού.

Το έχουν αντιληφθεί οι Αμερικάνοι, αλλά κάνουν πως δεν το βλέπουν οι Γερμανοί. Δεν φαντάζομαι πως είναι τόσο μύωπες ή τόσο κουφοί. Υπερόπτες ναι, αλλά βλάκες όχι.

Η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να το βάζει δειλά-δειλά στο τραπέζι και ήρθε ο Ρουμπινί με συνέντευξή του στο Bloomberg να το θέσει στη συζήτηση με εκκωφαντικό τρόπο.

Είναι μία μεγάλη υπηρεσία αυτή που πρόσφερε ο γκουρού της άλλης όχθης του Ατλαντικού, τόσο μεγάλη που ούτε πληρωμένος σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα το έκανε.

Το επισημαίναμε και στο προηγούμενο σημείωμα. Όμως, η δήλωση του Ρουμπινί ότι η Ελλάδα θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας αν φύγει από το ευρώ, θέτει το θέμα με ένα τρόπο που ασφαλώς ευνοεί την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις και θα κάνει πολλούς να ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στη χώρα μας.
Βεβαίως μπορεί να μην αρέσει στους Γερμανούς, μπορεί οι Μέρκελ και Σόιμπλε να αισθάνονται ρίγη ανατριχίλας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, είναι η πραγματικότητα και είναι κρίμα που οι προηγούμενες κυβέρνησης δεν έβαλαν αυτή την παράμετρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Γιώργος τελικά είχε βάλει λάθος περίστροφο στο τραπέζι.

Και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους και στους Γερμανούς πολύ περισσότερο, πως μία σταθερή, με ισχυρή οικονομία και ευημερούσα Ελλάδα είναι η καλύτερη εξέλιξη για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά τώρα που ο Ερντογάν αποψιλώνει τα όποια ψήγματα εμπιστοσύνης μπορεί να έχουν ακόμα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι προς την Τουρκία.

Και επειδή οι Γερμανοί μετρούν τα πάντα σε ευρώ, λιγότερο θα τους κοστίσει να βοηθήσουν να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και η Ελλάδα, από τα κονδύλια που θα χρειαζόταν να δαπανήσουν για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με τυχόν αγκαλιάσματα με τη ρωσική αρκούδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version