Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Προβόπουλος: Όλοι ήξεραν για το χρέος από το 2009

Προβόπουλος: Όλοι ήξεραν για το χρέος από το 2009

Η πρόσφατη δήλωσή του πως υπήρχε έκθεση του ΔΝΤ το 2009 που προέβλεπε ότι το ελληνικό χρέος θα έφτανε στο 800% του ΑΠΕ λόγω ασφαλιστικού προκάλεσε αντιδράσεις. Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος επανέρχεται στο θέμα και τονίζει πως όλοι γνώριζαν…

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε ομιλία του πριν από μερικές μέρες, είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μην δημοσιευτεί η αίσθηση. Άλλη μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

Όμως μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο Γιώργος Προβόπουλος αποφάσισε να απαντήσει στα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες. Και απαντά σε όσους μιλήσανε για προσπάθεια απόκρυψης της έκθεσης πως «το θέμα ήταν γνωστό σε όλους από το 2009.

«Επειδή αρκετοί δεν κατάλαβαν η έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είπα σε πρόσφατη ομιλία μου, ιδού η σχετική μελέτη του Δ.Ν.Τ του Ιουλίου 2009, τα ονόματα των συγγραφέων και η σχετική περικοπή στην σελ. 15 της μελέτης, ιδιαίτερα η παράγραφος με τίτλο: Debt. Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το Δ.Ν.Τ. Άρα όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Κι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δίκη μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε