Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι «επιτεύχθηκε ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, οι τράπεζες ενοποιήθηκαν και επανακεφαλαιοποιήθηκαν και οι καταναλωτικές τιμές μειώνονται», προσθέτοντας ότι «χάρη στις θυσίες των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τη κρίση. Η Επιτροπή και άλλες προβλέψεις τοποθετούν το 2014 ως τη χρονιά που η οικονομική ανάπτυξη επιστρέφει στη χώρα. Επενδύσεις και εξαγωγές αναδεικνύονται ως οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της ανάπτυξης».
Καταλήγοντας, ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και αμοιβαία κεφάλαια έρχονται να προσθέσουν στη γενικότερη αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής ανάκαμψης» και ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, λ.χ. με την καλύτερη χρήση των επιχορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον περιορισμό των κανονισμών και των εμποδίων, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι «η φετινή συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο αριθμός των συνέδρων έφτασε τους 1.100 από όλο το φάσμα του οικονομικό-επενδυτικού κοινού, όπως Αμερικανοί θεσμικοί επενδυτές, στελέχη επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών, αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οικονομικοί σύμβουλοι, χρηματιστές και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών και ομογενειακών ΜΜΕ. Βασικός σκοπός του συνεδρίου ήταν να περάσει το μήνυμα ότι τα χειρότερα είναι πίσω και ότι, παρά τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, η Ελλάδα αρχίζει μία νέα ανοδική πορεία. Επίσης, να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της διαμορφούμενης θετικής εικόνας για την Ελλάδα και ειδικότερα σαν επενδυτικός προορισμός».
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλαν τα θετικά μηνύματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς και οι άρτια οργανωμένες τεχνοκρατικές παρουσιάσεις και ομιλίες όλων των άλλων κυβερνητικών εκπροσώπων που παρουσίασαν τους τομείς τους. Σημαντικά συνέβαλε και το γεγονός ότι στα πάνελ συζητήσεων συμμετείχαν ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών και οργανισμών, που η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μεταξύ των επενδυτών, όπως η Citi, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, McKinsey, Ernst & Young. Το συνέδριο», σημειώνεται χαρακτηριστικά «κάλυψε το σύνολο των επικαίρων θεμάτων (οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, διαχείριση δημοσίου και ιδιωτικού χρέους) και ανά τομείς: τράπεζες, ενέργεια, υποδομές, ακίνητα, τουρισμός, μεταφορές, ναυτιλία και τηλεπικοινωνίες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα απαράδεκτη πρόταση για τσεκούρι στις συντάξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Ράιχενμπαχ για την ενίσχυση του τουρισμού
Η Υγεία στην Task Force του Ράιχενμπαχ με αμοιβή 4,5 εκατ. ευρώ
Τον “κινέζο” έκανε ο Ράϊχενμπαχ όταν ρωτήθηκε αν έρχονται νεα μέτρα! “Ουδέν σχόλιο” η απάντησή του!