Οικονομία

Ρέσλερ Νο2: “Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ”

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας του.

“Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ”, δήλωσε ο Ραμσάουερ μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας. “Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων”, πρόσθεσε.

Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Και οι δύο υπουργοί είναι μέλη μικρών κομμάτων, εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς προειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες την Ελλάδα ότι πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να τηρήσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης στο οποίο έχει συμφωνήσει.

“Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να πληρώσει, και αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, προσωπικά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν πρέπει να χορηγήσει άλλα χρήματα”, επισήμανε ο Ραμσάουερ και πρόσθεσε πως “τότε δεν θα μείνει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το ευρώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκάιτνερ: Οι Ευρωπαίοι δεσμεύτηκαν ν’ αντιμετωπίσουν την κρίση – Κόσμος

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Φέτος το Πάσχα τα δώρα που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο δώρο και για εμάς
Με το πρόγραμμα επιβράβευσης Go For More της Εθνικής Τράπεζας κερδίζουμε πόντους κάνοντας τα γιορτινά ψώνια μας, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε στις επόμενες αγορές μας
Two professional women engage in a pleasant business exchange at a stylish office. One hands a business card to another, highlighting teamwork and communication.
Ο Τραμπ απορρίπτει την τελευταία προσπάθεια της ΕΕ να σταματήσει τους δασμούς - Σήμερα συνάντηση Κομισιόν με ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε πολύ κακή απέναντί μας», είπε. «Τους πληρώνουμε για να τους φυλάμε στρατιωτικά και μας κοροϊδεύουν στο εμπόριο, οπότε αυτός δεν είναι καλός συνδυασμός»
Ντόναλν Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
Κόντρα στις απειλές Τραμπ για αύξηση δασμών, η Κίνα υποτιμά το νόμισμά της και αυξάνει τη χρηματοδότηση στις εταιρείες της
Με την υποτίμηση του νομίσματος της η Κίνα επιχειρεί να κάνει πιο ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της, οι τιμές των οποίων αυξάνονται λόγω των δασμών Τραμπ
People's Bank of China
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Το Πεκίνο προτρέπει τη Shein να σταματήσει τη μεταφορά της παραγωγής της εκτός Κίνας μετά τους δασμούς Τραμπ
Το υπουργείο Εμπορίου  της Κίνας έχει επικοινωνήσει με τη Shein και άλλες εταιρείες για να τις αποθαρρύνει από το να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού με προμήθειες από άλλες χώρες
Το Πεκίνο προτρέπει τη Shein να σταματήσει τη μεταφορά της παραγωγής της εκτός Κίνας μετά τους δασμούς Τραμπ