Site icon NewsIT

Σ.ΕΠ.Ο.Α: Γιατί πρέπει να πετύχει το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην Εστίαση

08.08.2013 | 11:55
Σ.ΕΠ.Ο.Α: Γιατί πρέπει να πετύχει το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην Εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μετρά λίγες ημέρες αλλά τυγχάνει της στήριξης όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και των επιχειρηματιών που πιστεύουν ότι αυτό το μέτρο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς.

Αν κάνει κανείς μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι ο Σ.ΕΠ.Ο.Α. (Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης), είχε δίκιο να επιμένει στην εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει με κόπο οι επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες με τους καταναλωτές, δείχνει ότι είχαν αφουγκραστεί από καιρό τις ανάγκες του κόσμου και γι’ αυτό προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να επιτυχουν την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τι έχει γίνει από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα

Από την 1η Αυγούστου ξεκίνησε η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13%. Είναι μάλιστα το πρώτο μνημονιακό μέτρο το οποίο αναπροσαρμόζεται προς όφελος όλων. Και των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Οι αιτήσεις για την προμήθεια του ειδικού σήματος αυξάνονται καθημερινά και ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αφήνουν τα παιχνίδια εντυπώσεων και προχωρούν στην ουσία.

“Για να πετύχει το μέτρο αυτό πρέπει να παταχθεί όμως η φοροδιαφυγή. Ο παραβάτης πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του Νόμου γιατί όποιος παρανομεί, το κάνει -εν γνώσει του- εις βάρος των καταναλωτών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, της ελληνικής οικονομίας”, τονίζει ο Σ.ΕΠ.Ο.Α.

Αυτο θα γίνει μόνο όταν και οι καταναλωτές όχι μόνο θα επιλέγουν τα καταστήματα με το ειδικό σήμα αλλά και θα ζητούν πάντα απόδειξη.

Δεν είναι λιγοι οι επιχειρηματίες αλλά και οι καταναλωτές που πιστεύουν ότι πλέον μέσα από αυτό το μέτρο μπορεί να δημιουργηθεί ένα “κίνημα” καταναλωτικής και φορολογικής συνείδησης το οποίο θα βοηθήσει να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις, διατηρώντας αλλά και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version