Οικονομία

Σε 30 δήμους από τον Ιούλιο το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αρχίζει από την 1 Ιουλίου η δεύτερη πιλοτική εφαρμογή του “ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος” που στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ βαφτίστηκε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

 

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε η αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία ενέκρινε του 30 δήμους στις 13 περιφέρειες απ΄ όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή και θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας από την 1 Ιανουαρίου 2017.

Τα κριτήρια επιλογής των δήμων είναι συνδυασμός πληθυσμιακών, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 68 εκατ. Ευρώ και θα καλυφθεί από το υπό σύσταση «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», που θα έχει προίκα 700 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα θα δοθεί σε περίπου 40.000 οικογένειες και κατά προσέγγιση σε περίπου 87.000 άτομα.

 

Οι 30 δήμοι που έχουν επιλεγεί είναι:

1. Νέας Ιωνίας
2. Ασπροπύργου
3. Ελευσίνας,
4. Φυλής
5. Αγίων Αναργύρων (Καματερό)
6. Αιγάλεω
7. Κερατσινίου-Δραπετσώνα
8. Νίκαιας – Ρέντη
9. Περάματος
10. Λαμίας
11. Βέροιας
12. Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη)
13. Κιλκίς
14. Κατερίνης
15. Ρεθύμνου
16. Γόρτυνος
17. Ορεστιάδας
18. Καβάλας
19. Άρτας
20. Ζακύνθου
21. Λέσβου
22. Καλαμάτας
23. Σκιώνης
24. Καλύμνου
25. Λέρου
26. Τρικκαίων
27. Ελασσόνας
28. Πύργου
29. Αιγιαλείας και
30. Καστοριάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2