Site icon NewsIT

Σε αξιοθρήνητη κατάσταση η ΕΕ – Αμάν πια με τη λιτότητα!

27.04.2013 | 14:54
Σε αξιοθρήνητη κατάσταση η ΕΕ –  Αμάν πια με τη λιτότητα!

Το κουμπί του συναγερμού πάτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λέγοντας πως ''η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση'' και πως '' έχουμε δεσμευτεί σε μια υπερβολική πολιτική λιτότητας''.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Στο στόχαστρο του η υπερβολική λιτότητα.
“Όσον αφορά το εθνικό επίπεδο, έχουμε δεσμευτεί σε μια υπερβολική πολιτική λιτότητας. Το επιχείρημα ότι με τη μείωση των δημοσίων προϋπολογισμών επανέρχεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι προφανώς λανθασμένη”.
Πρέπει να πάμε να βρούμε τους πολίτες εκεί όπου βρίσκονται. Και βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση σκεπτικισμού που είναι κατανοητός: είναι η αναποτελεσματικότητα της ΕΕ, η έλλειψη διαφάνειας στις αποφάσεις, μια τρόικα που επιβάλλει μέτρα στις χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ποια είναι η δημοκρατική της ευθύνη; το ΔΤΝ, ποια είναι η δημοκρατική του ευθύνη; Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πλέον τη λειτουργία της ΕΕ”.

Ταυτόχρονα υπερασπίζεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο λέγοντας “δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Άνγκελα Μέρκελ ότι αποφασίζει μόνη, ενώ υπάρχουν 26 ακόμη ηγέτες γύρω από το τραπέζι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Γερμανία “δεν έχει παρά μια ψήφο”.

“Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης. Αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά; Θα το επαναλάβω, στις 22 Μαΐου, ξανά, στους ευρωπαίους ηγέτες στην προσεχή σύνοδο κορυφής.”

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις – Τρίζει επικίνδυνα η τρικομματική κυβέρνηση – Τελεσίγραφο από το ΠΑΣΟΚ:”Ο Στουρνάρας δεν μας καλύπτει – Λύση μέχρι αύριο!”

Τρομακτικά τα σενάρια για ύφεση και ανεργία στη Κύπρο το 2014

“Κολλητοί” με την εφορία – Τι θα πληρώσουμε τους επόμενους 9 μήνες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version