Site icon NewsIT

Σενάρια στο Βερολίνο για νέα δίμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα

13.01.2015 | 20:17
Σενάρια στο Βερολίνο για νέα δίμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα

Νέα σενάρια για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος φαίνεται πως εξετάζει το Βερολίνο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γερμανοί κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως τα χρονικά περιθώρια μεταξύ των εκλογών, όοπου θα πρέπει να σχηματιστεί και η ελληνική κυβέρνηση είναι ασφυκτικά, δεν αποκλείεται να πρέπει να υπάρξει και νέα δίμηνη παράταση, δηλαδή μέχρι τέλη Απριλίου, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία και με την προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, έχει αρχίσει η κουβέντα για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, με τους γερμανούς οικονομολόγους να μην αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αρκεί η Ελλάδα να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρχει σαν συζήτηση μεταξύ των οικονομολόγων, αλλά επίσημα η γερμανική κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία κόβει κάθε τέτοια συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι γερμανοί βουλευτές όσο και οι πολίτες της χώρας δεν θα δεχόντουσαν κάτι τέτοιο και σίγουρα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πολιτικό πλήγμα για την Άνγκελα Μέρκελ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version