Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης πάντως έχει σηκώσει το γάντι προς τους υποψήφιους επενδυτές δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να ξεπουλήσει και τους κάλεσε ουσιαστικά αν θέλουν να αγοράσουν να πληρώσουν και το ανάλογο τίμημα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν περιμένουμε ότι οι ιδιώτες επενδυτές, θα προσφέρουν τέτοια ποσά ώστε να τα ανακτήσουν σε 25 και πλέον χρόνια, όπως η ΔΕΗ», προσθέτοντας «ας τα ανακτήσουν στα μισά χρόνια. Έτσι θα προκύψει και το εύλογο τίμημα αλλά και θα καταδειχθεί ότι αυτοί που θα αγοράσουν τις μονάδες έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας του προϊόντος του ηλεκτρισμού, όχι μόνο από κοινωνική αλλά και από επιχειρηματική άποψη».
Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ΔΕΗ είναι κοινό μυστικό ότι ο διαγωνισμός θα καταστεί άγονος, κάτι που παράγοντες της αγοράς το έλεγαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός.
Πάντως επιθυμία της ΔΕΗ είναι να υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος που θα προσφέρει ένα αξιοπρεπές τίμημα, έτσι ώστε η επιχείρηση να αποφύγει το ενδεχόμενο να μπει σε αχαρτογράφητα νερά. Η Κομισιόν επιθυμεί διακαώς να ανοίξει η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα και αν δεν προχωρήσει το υφιστάμενο σχέδιο, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί άλλο, όπως η πώληση υδροηλεκτρικών ή ακόμη και η μικρή ΔΕΗ.
Από την πλευρά των εν δυνάμει επενδυτών δεν υπάρχει κανένα σήμα που να δείχνει ότι θα εμφανιστούν σήμερα στον διαγωνισμό για τις μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτη. Επιμένουν πως δεν έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ ότι μετά την αποχώρηση 400 εργαζομένων, αυτές έγιναν κερδοφόρες, ότι τα νούμερα της τελευταίας δεν συνάδουν με όσα οι ίδιοι βλέπουν και ότι εν πάση περιπτώσει δεν έχουν βελτιωθεί οι όροι του διαγωνισμού με βάση όσα είχαν ζητήσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ