Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» .
Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Η επένδυση αυτή αποτελεί μία από τις κορυφαίες τα τελευταία χρόνια στον χώρο του real estate και μάλιστα, σύμφωνα με το capital.gr αναμένεται να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση στον τομέα της ακίνητης περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με την νομοθεσία ο νέος επενδυτής που πλέον θα ελέγχει το 85% της Αστήρ Παλλάς και για να αποκτήσει το υπόλοιπο 15% θα πρέπει να υποβάλει δημόσια πρόταση.
Δεσπόζει στην πλαγιά, πάνω από τη Βουλιαγμένη. Εντυπωσιακός, χλιδάτος, σωστό… φιλέτο! Είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης, κάτι περισσότερο από ξενοδοχείο: είναι… θρύλος, μέρος της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας
Στην πευκόφυτη πλαγιά και στον καταπράσινο κόλπο του Λαιμού της Βουλιαγμένης υπάρχει από το 1959 ο Αστέρας. Το όνομά του μάλλον δεν είναι τυχαίο. Στα 54 χρόνια της ιστορίας του έχει φιλοξενήσει πολιτικούς, κοσμικούς, επιχειρηματίες. Τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας και του εξωτερικού.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και το Δημόσιο που ψάχνουν να τον… (μοσχο)πουλήσουν
Εκεί ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν μερικοί από τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους της Ελλάδας και του κόσμου. Ο Αστέρας, άλλωστε, τους χαρίζει απλόχερα τα πάντα: φυσική ομορφιά, διακριτικότητα, ασφάλεια.
Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.. Ο… μύθος λέει πως παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.
Το 1961 ξεκίνησε η λειτουργία των μπάνγκαλόοους του Αστέρα, ενώ το 1966, δημιουργήθηκε η σχολή θαλάσσιου σκι. Γρήγορα, η πλαζ του Αστέρα καθιερώθηκε ως σημείο συνάντησης διασήμων. Το 1967 εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο Arion, το 1979 το Nafsika και το 1984 το ξενοδοχείο Aphrodite το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά της χερσονήσου και τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, από τα οποία τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, με συνέπεια μέρος του τιμήματος να καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα θυγατρική του Αστέρα έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την μαρίνα της Βουλιαγμένης, που έχει χερσαία έκταση 47 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με το capital.gr η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. Διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο και στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.
Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μ. Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας την μονάδα ενέργειας Enel OGK-5.
H εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει την κατασκευή μέχρι δέκα πολυτελών βιλών και οι παρεμβάσεις θα είλναι ήπιας μορφής. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων σε επτά αστέρων, τα οποία είναι μετρημένα σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, η αραβική εταιρεία αναμένεται να αναβαθμίσει και το συγκρότημα με τα bungalows συνολικής δυναμικής 58 δωματίων, ενώ θα διπλασιαστεί σε μέγεθος η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη β’ φάση ο διαγωνισμός για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Τρεις ενδιαφερόμενοι στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του Αστέρα
Θέμα ωρών η πώληση του Αστέρα – Μάχη Ελλήνων Τούρκων Αράβων Αμερικανών